Cele mai populare sporturi in randul pariorilor | 2020

Publicat pe 3 Februarie 2020
Se anunta un an plin de evenimente pentru pasionatii de pariuri sportive! In calendarul competitional al urmatoarelor douasprezece luni se regasesc Jocurile Olimpice de Vara de la Tokyo, Campionatul European de fotbal, cele patru turnee de Grand Slam (baieti si fete), Turul Frantei, dar si o multime de alte surprize.

Pe langa acestea, mai merita mentionate dubla de foc dintre CFR Cluj si Sevilla din primavara europeana, Campionatul European de handbal feminin, dar si alte cateva sporturi de urmarit cu mai multa atentie, precum golful, cursele de cai sau boxul.

Mai mult ca sigur, am intrat intr-un an in care pariorii nu se vor plictisi absolut deloc, avand in vedere oferta mai mult decat generoasa a calendarului competitional. Cat despre cele mai populare sporturi in randul celor care pariaza, iata cum arata un TOP 5 al preferintelor pe 2020 :

Fotbalul

Supranumit si “sportul-rege”, datorita popularitatii uimitoare de care s-a bucurat mereu in Europa, Asia sau America Latina, fotbalul este unul dintre cele mai jucate sporturi in casele de pariuri. Entuziasmul suporterilor a gravitat mereu in jurul fenomenului fotbalistic, indiferent de nivelul competitiei sau de campionat, propulsand acest sport nu doar in inimile microbistilor, ci si in topul preferintelor pasionatilor de pariuri.

Tenisul

Simona Halep a adus tenisul in casele multor romani, oferindu-i acestui sport sansa de a concura in topul preferintelor personale cu fotbalul sau baschetul. Insa in randul celor care pariaza pe evenimente sportive, tenisul este un sport cu traditie.

Dinamica sa, faptul ca discutam despre meciuri 1 vs 1, performantele produselor tenisului romanesc - toti acesti factori ii fac pe romani nu doar sa rezoneze mai mult cu ideea de “tenis - motiv de mandrie nationala”, dar sa si acorde mai multa atentie evenimentelor sportive, propuse de casele de pariuri.

Baschetul

Pe langa faptul ca este urmarit cu deosebit interes in intreaga lume, baschetul se poate clasa fara probleme si in “Top 3 cele mai populare sporturi”, in randul pariorilor romani. La noi, baschetul si-a facut loc pe teren la inceputul anilor 20, Romania fiind una dintre cele 8 tari fondatoare ale FIBA (Federatia Internationala de Baschet), alaturi de: Anglia, Argentina, Cehoslovacia, Grecia, Italia, Lituania, Elvetia si Portugalia.

In ultimii ani, baschetul din ligile interne a devenit din ce in ce mai popular printre pasionatii de pariuri, fapt datorat si mediatizarii crescute, atat pe posturile TV de sport, cat si pe site-urile de specialitate.

Handbalul

Handbalul este un sport popular in Romania, iar succesul enorm de care se bucura este determinat si de rezultatele extraordinare ale unor echipe de club, precum CSM Bucuresti sau Oltchim Rm. Valcea, dar si de cele ale echipei nationale de fete. Poate ca acesta este si unul dintre principalele motive pentru care handbalul trezeste un adevarat interes in randurile pariorilor.

Chiar daca acest sport nu se ridica la nivelul fotbalului, baschetului sau al tenisului, daca ar fi sa ne uitam la ponderea evenimentelor din handbal, jucate de pasionatii de pariuri intr-un anumit interval de timp, handbalul este un joc ofertant, atat din punct de vedere al spectacolului oferit, cat si din punct de vedere al cotelor.

Voleiul

Iata inca un sport ce se bucura de o faima foarte mare in ultima perioada, numarul celor vor paria pe volei in 2020 fiind, cu siguranta, cel putin la fel de bun ca in anii precedenti. Cele mai jucate tipuri de pariuri la volei de romani sunt: victoria, numarul exact de seturi din meci, total puncte par / impar, sau numar de seturi din meci (peste / sub).

Voleiul romanesc nu a mai fost prezent la un turneu final pana anul trecut, cand echipa nationala de baieti s-a calificat la Campionatul European, competitie gazduita simultan de 4 tari: Franta, Belgia, Slovenia, Olanda. Mediatizarea din ce in ce mai buna a acestui sport, alaturi de prezenta la o serie de competitii importante precum cea din 2019, pot oferi si voleiului succesul de care se bucura in Romania sporturi precum fotbalul, handbalul sau tenisul.

Popularitatea sporturilor de mai sus este observata cu usurinta si in ofertele cu evenimente sportive ale agentiilor de pariuri. Inca un exemplu al faimei acestor sporturi se poate vedea si in online. De exemplu, in topul primelor cinci sporturi prezente in lista Betano gasim aceleasi nume ca cele din randurile de mai sus: Fotbal, Tenis, Baschet, Handbal, Volei. Fara discutie, succesul sportivilor romani de talie mondiala se afla intr-o stransa relatie de legatura cu popularitatea crescuta a sporturilor pe care acestia le practica, atat in randul fanilor, cat si in randul celor care pariaza!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →