Cele mai populare suplimente utilizate în dietele de slăbire

Publicat pe 11 Iunie 2020
În prezent, există o piață înfloritoare, cu o gamă largă de suplimente alimentare. Există suplimente pentru toate utilizările și buzunarele, pentru fiecare nevoie, etapă de viață, muncă și stare.

Dar, care sunt cele mai potrivite pentru combaterea excesului de grăsime? Chiar funcționează? Dacă răspunsul tău la aceste întrebări este „Nu știu“ află care sunt caracteristicile lor pentru a alege corect, în funcție de nevoile tale.

Primul remediu în combaterea cu kilogramele în plus este adoptarea unui stil de viață sănătos, o dietă hipocalorică și activitate fizică potrivită. Însă, aceste precauții pot fi combinate cu un suport, iar una dintre cele mai bune soluții este utilizarea suplimentelor alimentare. 

Cercetătorii au descoperit trei game largi de suplimente pentru pierderea în greutate, printre care se numără:

  • suplimente alimentare pentru arderea grăsimilor - sunt menite să crească activitatea metabolică și să accelereze eliminarea grăsimilor;
  • suplimente alimentare care inhibă apetitul - sunt adesea foarte bogate în fibre și ajută la controlul apetitului și reduc dorința, impulsivă, de a mânca;
  • suplimentele alimentare „anti-grăsime” - se disting de alte produse de slăbire prin capacitatea lor de a preveni creșterea în greutate prin reducerea absorbției grăsimilor.

Înainte de a începe un program de slăbit și de a include, în dietă, suplimente alimentare, consultă un medic sau nutriționist. Un regim alimentar care nu oferă organismului toți nutrienții zilnici necesari poate aduce diverse afecțiuni medicale.

Suplimente pe bază de calciu

Calciul este unul dintre elementele care se găsesc, adesea, la baza suplimentelor alimentare. Acest mineral este renumit pentru acțiunea sa de întărire a oaselor. În același timp, calciul oferă și ajutor la pierderea în greutate, acționând la nivelul tractului intestinal și împiedicând grăsimile să fie absorbite în sânge. 

Suplimentele de calciu te ajută să-ți atingi obiectivele nutriționale, dar, din dietă, nu trebuie să lipsească, totuși, alimentele bogate în acest mineral.

De asemenea, specialiștii recomandă și consumul de alimente bogate în vitamina D, astfel încât organismul să se poată folosi de calciul consumat.

Suplimente cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos conține acizi grași particulari, cunoscuți ca trigliceride, cu efecte pozitive în pierderea în greutate. Aceste suplimente accelerează metabolismul și oferă mai multă energie organismului pentru activitatea fizică și mentală. De asemenea, au capacitatea de a stabiliza nivelul de insulină în corpul uman. 

Suplimente pe bază de ceai verde 

Ceaiul verde și derivații săi sunt ingrediente des întâlnite în suplimentele alimentare și reprezintă un prieten de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.

Iată câteva aspecte utile:

  • consumul lor trebuie să fie asociat cu o dietă scăzută în calorii; 
  • ajută la buna funcționare a pancreasului;
  • contribuie la eliminarea „poftei” de dulce și reduce nivelul de zahăr din sânge;
  • sunt un bun energizant.
  • au un conținut ridicat de vitamine și minerale care accelerează metabolismul și îmbunătățesc abilitatea organismului de a consuma energie.

Suplimente cu Omega 3

Acizii grași Omega 3 contribuie la creșterea masei musculare; cu cât masa musculară este mai mare, cu atât pierderea în greutate este sporită. De asemenea, acizii grași reduc senzația de foame și inhibă apetitul. În plus, aportul de suplimente cu Omega 3 ajută persoanele supraponderale sau obeze.

Suplimente cu capsaicină

Capsaicina este elementul principal prezent în ardeiul iute, substanța „responsabilă” pentru gustul său picant și aroma intensă. Acest element are capacitatea de a produce căldură în organism, proces care stimulează termogeneza (procesul de încălzire a corpului), prin urmare accelerează arderea grăsimilor. 

Suplimente pe bază de cafeină

Cafeina este cea mai consumată substanță psihoactivă din lume. Se găsește în mod natural în cafea, ceai verde și ciocolată. Este o substanță capabilă să efectueze o acțiune stimulativă asupra inimii și creierului și este un aliat natural în tratamentul și prevenirea multor patologii.

Se găsește în multe suplimente alimentare, întrucât combate oboseala musculară, în timpul sportului. De asemenea, ajută la pierderea în greutate, fiindcă reduce senzația de foame și stimulează consumul de grăsime corporală. Alte avantaje al consumului de cafea: 

  • ajută ficatul să scape de toxine; 
  • reduce riscul de diabet; 
  • îmbunătățește sănătatea cardiovasculară; 
  • creează efectul termogenic.

Efecte secundare: la unele persoane, cantități mari de cafeină pot provoca anxietate, nervozitate, iritabilitate, greață, diaree și alte simptome. De asemenea, poate crea dependență și poate reduce calitatea somnului.

Suplimente pe bază de Acid linoleic conjugat (CLA)

Acidul linoleic conjugat reduce masa grasă din organism, așa că este des întâlnit în tratamentele împotriva obezității. Substanța reduce pofta de mâncare, crește metabolismul și poate stimula descompunerea grăsimilor corporale. Nu e o coincidență că are efect diuretic și, din acest motiv, este indicat, în special, femeilor cu probleme de celulită (stagnare a excesului de lichide).

Acidul linoleic conjugat este prezent în alimente de origine vegetală (uleiuri vegetale, unt de arahide, fructe oleaginoase) și animală (carne de vită, ulei de ficat de cod). 

Suplimente pe bază de Carnitină

Carnitina este un supliment nutritiv, din ce în ce mai popular, prezent în diferite diete și produse pentru slăbit; de asemenea este cunoscut de către majoritatea sportivilor de performanță și a antrenorilor. L-Carnitina (lichida sau capsule) este un compus similar cu un aminoacid neesențial, ceea ce înseamnă că este produsă natural în corp. Aportul de carnitină:

  • ajută corpul să producă energie, folosind rezervele de grăsime; 
  • sporește performanța și limitează efortul depus; 
  • dezvoltă sistemul muscular
  • limitează febrele musculare si oboseala.

Alimente ce conțin L-Carnitină: friptura de vită, carne de vită tocată, carne de porc, bacon, carne de pui, alimente din soia sau, în cantități mai mici, în diferite tipuri de brânzeturi.

De ce L-Carnitina? Acel „L” vorbește despre polaritatea chimică a substanței în sine. Există și D-Carnitina, o altă variantă a acesteia, pe care mulți cercetători o consideră toxică pentru organism.

Concepte de bază de reținut:

  • suplimentele alimentare nu sunt medicamente;
  • o dietă diversificată nu poate fi înlocuită de suplimente; 
  • utilizarea acestora nu îmbunătățește starea de sănătate preexistentă;
  • absența suplimentelor alimentare nu compromite sau agravează sănătatea individului;
  • doza recomandată trebuie respectată întotdeauna;
  • în prezența bolilor sau a altor stări medicale (de exemplu, alergii particulare, sarcină și alăptare), înainte de a lua suplimente alimentare de orice fel, solicită sfatul medicului.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!