Cele mai potrivite oraşe din România, pentru antreprenori

Publicat pe 11 Iunie 2020
România rămâne ofertantă pentru mediul antreprenorial. Ideea pornirii unei afaceri trebuie să ţină cont de multe aspecte subiective, însă, în fiecare regiune geografică, vei regăsi un mediu propice pentru a investi.

Îţi prezentăm câteva dintre avantajele marilor oraşe, pentru mediul de afaceri.

Capitala conduce

Bucureştiul se menține în vârful clasamentului oraşelor în care merită să investeşti. Urmăritoarele nu sunt la mare distanţă, însă avantajele pe care le oferă Capitala nu pot fi ignorate. Infrastructura, mediul academic, sistemul medical şi afacerile dezvoltate în zona Bucureşti – Ilfov sunt motive întemeiate pentru a începe o carieră în Bucureşti. Marele avantaj al Capitalei, pe piața muncii, este plaja largă de recrutare, datorită celor peste 30 de universităţi, unele dintre ele, de prestigiu. Și, chiar dacă e aglomerat, din punct de vedere imobiliar, aici găseşti, oricând, spaţii disponibile. Cei ce vor să închirieze un birou în Bucureşti au la dispoziţie o mulţime de oferte pentru a alege, funcţie de cartierul unde vor să lucreze, de transport individual sau în comun, de legăturile cu partenerii de afaceri şi, evident, de bugetul disponibil. Cel mai mare aeroport din ţară, cea mai dezvoltată reţea de căi ferate şi trei autostrăzi care pornesc din Bucureşti sunt argumente favorabile pentru a pune bazele unei afaceri aici.

Timişoara vine, puternic, din urmă

Poziţia geografică a fost argumentul istoric al capitalei Banatului, pentru a se dezvolta. Apropierea de Occident a ajutat, din toate punctele de vedere, zona să prospere. Chiar şi perioadele de administrare străină a zonei au influenţat pozitiv activitatea în orașul de pe Bega. Din punct de vedere al infrastructurii, Timişoara este conectată terestru, aerian, naval şi feroviar atât cu restul ţării, cât şi cu Europa. Mediul universitar, cu o Politehnică de tradiţie dar nu numai, oferă forţă de muncă de calitate în cele mai diverse domenii de activitate. Timişoara este municipiul de reşedinţă al celui mai mare judeţ din România, cu suprafeţe întinse şi bine îngrijite de teren. Nume mari de producători internaţionali au ales vestul ţării pentru a deschide fabrici, în special de componente auto. Conexiunea cu reţelele de autostrăzi din Europa este unul dintre argumentele forte pentru pune pe picioare o afacere în acest județ.

Cluj-Napoca rămâne pe podium

Cluj-Napoca are una dintre cele mai bune evoluţii în ultimii ani, rivalizând cu Bucureştiul, în multe domenii. Mediul academic, serviciile medicale şi de transport dar și calitatea vieţii sunt printre cele mai bune din ţară. În ceea ce priveşte piaţa imobiliară, orașul ardelean depăşeşte Capitala la capitolul chirii, în special datorită studenţilor care vin din toată ţara. Marea problemă a traficului rutier urban va fi, în mare parte, rezolvată prin proiectul de metrou care începe să se concretizeze.

Domeniul de activitate, bugetul disponibil şi acomodarea la zona în care vei lucra sunt aspecte de care trebuie să ţii cont în luarea deciziei de a porni o afacere într-un oraş.

Domenii: Imobiliare

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!