Cele mai solicitate meserii pentru care românii pot opta în străinătate

Publicat pe 8 Mai 2021
Este un lucru știut, în afara țării salariile nu sunt modeste ca în România, iar condițiile de muncă, în multe domenii de activitate, sunt mai bune. Sunt acestea două motive esențiale pentru care foarte mulți oameni au preferat să plece din țară, mai ales din momentul în care România a aderat la Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, și în străinătate există meserii mai mult sau mai puțin căutate, așadar dacă te afli printre cei care sunt tentați să plece nu ar fi rău să te informezi foarte bine înainte de a demara acțiunea. Îți spunem, în acest articol, care sunt cele mai solicitate meserii care sunt căutate în afara țării.

Asistenți medicali

Dacă ești asistent medical ai toate șansele să găsești un loc de muncă în străinătate, bine plătit. Dacă vrei să fii asistent medical generalist în Germania sau în Anglia de pildă, poți câștiga și 6.000 euro/lună. Salariul este important, dar sunt și alte beneficii pe care le oferă angajatorii, precum:

 • cazare;
 • masa;
 • transport.

Lucrător în construcții

Lucrătorii în construcții sunt muncitorii care își desfășoară activitatea în cadrul șantierelor de construcții, sau în diverse puncte de lucru. Munca este bine apreciată, mai ales în Germania.

Lucrător în turism

Turismul rămâne unul dintre cele mai frumoase și provocatoare domenii de activitate. Este o activitate dinamică, există numeroase locuri de muncă create în acest domeniu, peste tot în lume. Nu este de mirare că lucrătorii în turism își pot găsi ușor angajatori.

Lucrător în agricultură

Țările care oferă cele mai frumoase salarii în agricultură sunt Franța, Germania, Italia, Spania, Danemarca. Salariile în agricultură în aceste țări diferă în funcție de țară și de gradul de calificare al muncitorilor.

Consultant IT

Este un domeniu de activitate în care există numeroase locuri de muncă. Este un lucru cunoscut, zona IT aduce mulți bani la salariu, iar salarizarea este un aspect foarte important atunci când este vorba să-ți schimbi locul de muncă.

Sales manager

Cei care au abilități în vânzări și care au experiență în domeniu (știu să negocieze, să comunice) își pot găsi ușor un loc de muncă în străinătate. Germania este țara în care cei care doresc să lucreze ca sales manager își pot găsi ușor un job.

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți cauți un job în străinătate

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să muncești în străinătate:

 • este bine să nu-ți lași lucrurile neterminate în țară (ratele de exemplu).
 • învață limba țării respective. Chiar dacă la început nu reușești să o vorbești bine, este important să o înveți pentru a te descurca mai bine.
 • comunicarea este esențială, indiferent de țara în care te duci și de domeniul în care vrei să activezi.
 • calculează cheltuielile pe care le vei avea legate de cazare, hrană, chirie, transport, dar nu numai.
 • este mai bine să eviți firmele de intermediere, pentru că acestea percep comisioane mari înainte de semnarea contractelor de muncă.
 • întotdeauna verifică orice companie sau angajator din partea cărora vin ofertele de muncă.
 • nu pleca niciodată dacă nu ai un contract semnat legal. Asigură-te că ai toate condițiile de muncă de care ai nevoie și că firma angajatoare are o bună reputație în domeniu.
 • asigură-te că dacă lucrurile nu sunt sigure sau mulțumitoare pentru tine te poți întoarce în siguranță acasă, indiferent de țara în care te duci.
 • profită de avansul tehnologic și de internet, menține pe cât posibil comunicarea cu cei de acasă, prieteni sau rude, pentru că în acest fel îți este mai ușor și te simți mai în siguranță.

Dacă decizi să-ți cauți un loc de muncă în străinătate trebuie să știi că vei descoperi o cultură diferită, experiențe, oameni noi. Vei beneficia de un sistem educațional și medical mai bun și vei fi mai bine plătit. Există așadar destule beneficii de care te poți bucura.

Domenii: Economie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!