Ceremonia oficială de Chartare Rotary Club București Excelsior și lansarea proiectului Society 5 - Super Smart Young People

Publicat pe 13 Decembrie 2019
Pe 20 noiembrie 2019, în prezența a peste 200 de invitați, a avut loc Ceremonia oficială de Chartare a Clubului Rotary București Excelsior și lansarea proiectului Society 5. Evenimentul găzduit de Palatul CEC a reunit membrii ai lumii rotariene, antreprenori, membri ai corpului diplomatic, autorități și reprezentanți ai societății civile. Înființarea Clubului Rotary București Excelsior a avut loc in 20 mai 2019 exact în ziua în care s-a celebrat aniversarea a 90 de ani de la înființarea primului club Rotary în România, noul club asumându-și un rol de continuator și promotor al valorilor rotariene.

În lumina susținerii de către CEC Bank, instituție a cărei relație cu mișcarea Rotary în România dăinuiește de mai bine de 70 de ani (Victor Slăvescu – Președinte al CEC intre 1942-1947 a fost membru Rotary București), evenimentul a beneficiat de suportul domnului Bogdan Constantin Neacșu Director General și Președinte al Comitetului de Direcție CEC Bank și al doamnei Oltea Belciuganu, Director de Marketing. În cadrul evenimentului au luat cuvântul personalități precum John Florescu, Măriuca Talpeș (Bitdefender), Marian Popa (Deutsche Bank Global Technology) și Bogdan Enoiu (McCann World Group).  

Cei care au urcat pe scenă au făcut legătura, prin speech-urile lor, între trecut - istoria Rotary, istoria României, a Palatului CEC, prezent - care înseamnă acțiune, implicare și viitor - lansarea proiectului Society 5.  

Society 5, un proiect îndrăzneț  

Odată cu evenimentul de chartare, s-a marcat și lansarea unuia dintre cele mai ambițioase proiecte ale Rotary Club București Excelsior, Society 5. Acest program are ca scop informarea tinerilor din întreaga țară despre norile tehnologii și pregătirea lor pentru locurile de muncă ale viitorului, cum ar fi cele din domeniul roboticii. Au fost invitați tinerii din două echipe de robotică care au prezentat povestea lor, realizările și roboții de competiție: AutoVortex coordonată de Ionuț Panea și inFO1 Robotics din partea Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești. Noi echipe vor fi susținute și încurajate să participe la concursuri internaționale de profil, participanții având posibilitatea să își continue studiile în HUB-uri de robotică holistice aflate în universitățile partenere. 

În prima etapă a proiectului Rotary Club București Excelsior va organiza o caravană ce va călători în liceele din România popularizând robotica, inclusiv prin intermediul robotului YUMI. De asemenea, o componentă foarte importantă a proiectului este dotarea liceelor participante cu echipamentele necesare funcționării unui laborator de robotică. Sub atenta îndrumare a mentorilor, participanții vor utiliza instrumente de project management și marketing pentru elaborarea unor proiecte de robotică complete, inclusiv a unor planuri de afaceri, ce cu ajutorul partenerilor vor putea devenii realitate. 

Printre participanți și susținători ai evenimentului și al proiectului Society 5 s-au numărat: Oana Petrescu (CEO Blue Air), Florin Balcan (Country Manager Provident), George Mucibabici (Chairman Deloitte România), Dante Stein, Adrian Badea (SelfPay), Roxana Mînzatu (fost Ministru al Fondurilor Europene), Călin Adrian Meteș (VP Franklin Templeton) și Oana Bizgan. 

 

Despre clubul Rotary Excelsior 

Toți membrii Rotary Club București Excelsior se angajează să dezvolte proiecte transformaționale cu impact relevant în societate, proiecte ce se vor concentra asupra celor două direcții pilon: Educația și Antreprenoriatul. In același timp se vor promova unitatea și cooperarea inter-cluburi, urmărindu-se sedimentarea rolului şi misiunii rotariene în societate. 

 

www.RotaryExcelsior.com 

www.facebook.com/RotaryClubExcelsior 

http://www.linkedin.com/company/rotary-excelsior/ 

0732 777 333 

Aleea Suter 23-25, Sector 4, București, România 

 

Domenii: Afaceri, IT, Investitii

Divers Raio SRL

PR & Personal Branding

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →