Chirurgia estetică, un real ajutor pentru persoanele complexate de aspectul fizic

Publicat pe 10 Iulie 2020
Prima impresie contează întotdeauna, iar în era rețelelor sociale tot mai multe persoane ajung să fie complexate de aspectul lor fizic. Își doresc să arate perfect sau, cel puțin, să fie cât mai aproape de aspectul vedetelor pe care le admiră. Acest lucru nu este simplu și, din păcate, nu se poate obține doar prin sport, dietă și proceduri cosmetice.

Pentru cei care sunt cu adevărat nemulțumiți de aspectul lor, cea mai bună soluție o reprezintă chirurgia estetică. Prin aceste proceduri, ei își vor recâștiga stima de sine și vor preveni anxietatea socială sau depresia, tulburări care pot să apară în cazul unor persoane foarte complexate.

Care sunt cele mai solicitate proceduri

1. Implantul mamar

Cea mai solicitată procedură de chirurgie estetică este mărirea sânilor cu implanturi mamare. Folosită pentru prima dată acum 60 de ani, este în prezent o procedură medicală foarte sigură, cu riscuri minime și recuperare rapidă. Implanturile pot fi folosite din motive pur estetice, pentru femeile care vor să aibă sâni mai mari, dar și în cazul celor care au avut cancer de sân și au suferit o mastectomie.

Procedura este singură inclusiv pentru femeile care plănuiesc să aibă un copil, deoarece alăptarea după implant mamar este posibilă. Astfel, sânul mărit cu ajutorul unui implant mamar va rămâne ferm și va arăta impecabil chiar și după naștere, iar proaspăta mămică își va putea alăpta copilul fără probleme. 

Desigur, este foarte important ca operația să fie făcută corect, de către un medic experimentat, iar tinerele care își doresc un copil într-un viitor apropiat ar trebui să discute cu medicul lor și despre acest aspect. În acest fel, intervenția va fi realizată cu cea mai mare atenție, pentru a permite femeii să alăpteze fără probleme și fără riscuri, iar cantitatea de lapte pe care o va produce glanda mamară nu va fi afectată.

2. Rinoplastia

Pe locul doi în topul celor mai populare proceduri de chirurgie estetică se află rinoplastia. Intervenția poate corecta aspectul nasului, dar aduce și beneficii funcționale, atunci când respirația este îngreunată din cauza unei deviații de sept sau a altor anomalii structurale. Prin urmare, prin rinoplastie nasul va arăta mai bine, iar respirația va fi mult îmbunătățită. Procedura este foarte populară în special în Asia și Brazilia.

3. Blefaroplastia

Procedura este recomandată în special pentru persoanele care au pungi sub ochi sau pleoape căzute. Aceste probleme sunt întâlnite mai des la persoanele în vârstă, care pot avea serioase neplăceri atunci când vederea le este obstrucționată de pleoapele care nu mai au un aspect normal. 

Totuși, intervenția este solicitată foarte des și din rațiuni pur estetice, mai ales în Asia, unde foarte multe persoane tinere își doresc să obțină în acest fel un pliu dublu pe pleoapa superioară.

4. Liposcuția

Prin această intervenție, medicul reduce depozitele de grăsime din diferite regiuni ale corpului. În acest fel, se obține o remodelare corporală completă, vizibilă și de durată. Liposucția este practicată de obicei pe abdomen, dar și pe șolduri sau coapse, asigurând astfel un contur clar delimitat al corpului, perfect proporționat.

5. Abdominoplastia

Recomandată persoanelor care suferă de obezitate abdominală, această procedură se numără printre cele mai solicitate intervenții la nivel mondial. Prin abdominoplastie, medicul va elimina excesul de grăsime și de piele din jurul abdomenului. În acest fel, clientul obține un abdomen plat și o talie suplă, frumos delimitată. Desigur, pentru ca efectul să fie unul de durată, este esențial ca procedura să fie urmată de adoptarea unui stil de viață sănătos, care să includă sport și o dietă echilibrată.

Prin urmare, procedurile de chirurgie estetică sunt eficiente și foarte populare în rândul celor care sunt complexați de aspectul lor fizic și care își doresc să arate mai bine.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →