Cine a zis să fii normal? Răspunsul, la Act și Politon

Publicat pe 19 Septembrie 2016
Cine a zis să fii normal este lucrarea lui Dale Archer, unul dintre cei mai cunoscuți psihiatrii ai istoriei contemporane. Disponibilă în format tipărit, audio și e-book la editura Act și Politon, cartea își propune să demonteze mitul, tiparele și convențiile normalității din societatea contemporană, mizând pe acele trăsături unice care definesc comportamentul indivizilor.

Lectura sau audiția cărții începe de la finalul acesteia, acolo unde autorul propune un test de personalitate ce va determina în care dintre cele 8 trăsături de comportament se încadrează cititorul. În baza rezultatului, acesta va afla în capitolele dedicate cum poate folosi caracteristicile comportamentului în avantajul său, în patru direcții distince: relații și dragoste, carieră, relații sociale și familie.

Aceste trăsături au variații de intensitate, de la absență, la dominantă și supradominantă. Un individ se poate încadra într-unul sau mai multe din următoarele trăsături de comportament: aventuros (ADHD), perfecționist (OCD), timid (tulburare de anxietate socială), hiperalert (tulburare de anxietate generalizată), dramatic (histrionism), egocentric (narcisism), hiperenergic (tulburare bipolară), magic (schizofrenie). Fiecare trăsătură este asociată unei afecțiuni psihice, iar cartea își propune folosirea acestor atribute într-un mod pozitiv, fără medicație specializată, dacă nu este cazul.

Bazându-se pe cei 20 de ani de experiență clinică, Archer redefinește criteriile de diagnostic și însăși ideea de sănătate mintală, analizând pe larg cele 8 trăsături comportamentale, despre care spune că trebuie evaluate pe un continuum gradual, și nu prin simpla lor prezență sau absență, întrucât aceste trăsături îi fac unici și diferiți pe indivizi, care adesea au tendința de a se stigmatiza atunci când devin conștienți de ele.

Cine a zis să fii normal este un ghid exhaustiv către auto-cunoaștere și o invitație deschisă către schimbarea modului în care un individ își exploatează temperamentul și trăsăturile de caracter.

 

Despre Act și Politon

Editura ACT și Politon lansează și promovează cărți și audiobook-uri de dezvoltare personală, meditație, spiritualitate și business recunoscute la nivel internațional. Printre autorii publicați se numără Anthony Robbins, Dr. Wayne Dyer, Jack Canfield, Larry Winget, Marianne Williamson, James Altucher și alte nume arhicunoscute la nivel global. Editura ACT și Politon și-a început activitatea în 2014, oferind pasionaților cărți tipărite și audiobook-uri de cea mai bună calitate, lansând totodată și cele mai mari cărți audio în limba română.

Domenii: HR, Lifestyle, Educatie

ACT SI POLITON SRL

Editura ACT și Politon și-a propus să aducă iubitorilor de carte din România o nouă modalitate de se bucura de opere de succes, și anume: prin intermediul audiobookurilor. Astfel, fie că sunteți la...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →