Clienții AKCENTA vor putea beneficia în curând de servicii de factoring, în urma achiziției Zalep.to

Publicat pe 16 Octombrie 2020
AKCENTA a achiziționat proiectul start-up Zalep.to. Datorită acestui fapt, compania va oferi clienților săi corporativi posibilitatea de factoring, adică finanțarea rapidă a facturilor lor.

Societatea AKCENTA, primul fintech B2B din România care oferă servicii de plăți externe și operațiuni de schimb valutar pentru exportatori și importatori, a anunțat achiziția True Finance s.r.o. Aceasta se află în spatele proiectului de finanțare peer-to-peer a firmei Zalep.to., ale cărei servicii vor fi de acum oferite de către AKCENTA.  

„Nu am ascuns niciodată dorința de a ne extinde portofoliul de servicii financiare, astfel încât să putem aduce clienților noștri soluții complementare. Posibilitatea finanțării facturilor se încadrează evident în această concepție. Companiile mici și mijlocii se confruntă adesea cu faptul că marii clienții le impun scadențe prea lungi pentru achitarea facturilor. Datorită platformei Zalep.to, aceștia pot obține banii în termen de cinci zile“, a declarat Milan Cerman, președintele Consiliului de administrație al companiei AKCENTA, privind achiziția anunțată, adăugând că: „Produsul Zalep.to nu este interesant doar pentru companiile care trebuie să-și rezolve fluxul de numerar, ci este atractiv și pentru investitorii care doresc să își completeze portofoliul de investiții. Un avantaj incontestabil în această direcție este cunoașterea foarte bună a celor aproape 40 de mii de clienți ai noștri.“

Zalep.to este o platformă peer-to-peer (P2P), care conectează antreprenorii care doresc să vândă creanțe (facturi) cu investitori al căror scop este să investească. Acest lucru reduce costurile tranzacțiilor, iar platforma tehnologică avansată automatizează și simplifică totul. Datorită acestui fapt, clienții companiei AKCENTA vor avea ocazia să își finanțeze facturile foarte repede și să nu aștepte zeci de zile pentru achitarea lor. Pe de altă parte, investitorii au posibilitatea de a investi în aceste facturi, știind că sunt emise pentru companii verificate.

„Inițial intenția noastră a fost să aducem serviciul de finanțare a facturilor în secolul XXI. Am urmărit întotdeauna să creștem disponibilitatea, în special pentru companiile mici și mijlocii, însă am avut în vedere și simplitatea și transparența. Pentru investitori am dorit să punem la dispoziție posibilitatea investițiilor pe termen scurt, care ajută în mod semnificativ la diversificarea portofoliilor de investiții.

Știam de la început că, pentru a dezvolta în continuare compania, va fi nevoie de un partener mai puternic, care va susține dezvoltarea viitoare. Consider că am găsit un astfel de partener în societatea AKCENTA și cred cu tărie că Zalep.to este acum în mâini potrivite", a adăugat cu privire la achiziție Tomáš Hanáček, co-fondator al platformei Zalep.to.

În prezent, sistemele sunt în curs de migrare și platforma este în regim de testare. Serviciile de factoring urmează să fie lansate pe piața cehă la sfârșitul acestui an, urmând a se extinde în viitor și pe alte piețe în care AKCENTA este prezentă. Ambele companii au fost de acord să nu dezvăluie prețul de achiziție.

AKCENTA este primul fintech european destinat exclusiv companiilor, cu o experienţă de peste 23 de ani în prestarea serviciilor valutare pe pieţele din Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Ungaria, Germania şi Franţa. Compania deservește peste 40 000 de clienţi, în special companii cu activitate de import-export, oferind clienților săi cursuri inegalabile pentru schimbul valutar, comisioane minime sau zero pentru plățile internaționale, posibilitatea de acoperire împotriva riscului valutar și servicii de urmărire a cursului. AKCENTA activează în România din 2014 sub notificarea BNR și deservește peste 2.000 de companii românești.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să îl contactați pe Jan Vlček, PR și comunicare, la +420 731 646 527 sau prin e-mailul jan.vlcek@akcenta.eu

Domenii: Finante-banci

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!