„Comisar în devenire - Ne mișcăm și reciclăm!”

Publicat pe 3 Octombrie 2018
În data de 3 octombrie 2018, Garda Națională de Mediu, împreună cu Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Clubul Sportiv Aqua Sport și cu sprijinul Reciclad’Or, a desfășurat acțiunea „Comisar în devenire – Ne mișcăm și reciclăm!”, organizată cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului.

Evenimentul a avut loc în incinta bazei sportive a Liceului Teoretic „Dante Alighieri”, cu scopul de a forma o atitudine responsabilă față de mediu, prin implicarea copiilor în concursuri sportive cu tematică ecologică, menite să atragă atenția asupra impactului pe care îl au ambalajele din plastic în mediul înconjurător.

În cadrul evenimentului, sub sloganul „Stop poluării cu plastic! Scoate deșeurile din joc! Reciclează!”, copiii s-au întrecut in competiții eco-sportive, adresate elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani: proba de ”PET-viteză”, proba de ”PETscuit”, proba ”Dus cu pluta” și reciclare (Re)creativă. Prin astfel de manifestări, care implică participarea activă, elevii au fost motivați să aprofundeze mesajele ecologice referitoare la poluarea cu plastic, la necesitatea colectării selective a deşeurilor, precum şi a reciclării acestora.

„Copiii sunt foarte importanți pentru educația de mediu, deoarece ei pot influența atitudinea părinților și a celorlați membri ai comunității, față de problemele mediului înconjurător. Tinerii trebuie să înțeleagă că, prin atitudinea lor față de mediu, vor influența viitorul Planetei. Ei trebuie să știe că pot acționa încă de acum pentru ca, pe viitor, poluarea cu plastic să fie diminuată sau chiar eliminată total.  

Acțiunea „Comisar în devenire – Ne mișcăm și reciclăm!” a pornit de la ideea de a face educație ecologică prin jocuri interactive, astfel încât mesajele privind mediul înconjurător să poată fi asimilate mai ușor de către copii. Ne-am gândit că sportul este cea mai dinamică, sănătoasă și atractivă modalitate de a combina activitatea fizică și ecologică. Și ce prilej mai bun am fi putut găsi pentru această acțiune decât Săptămâna Europeană a Sportului ?” a declarat doamna Gabriela DOROJAN, Comisar General al Garzii Naționale de Mediu.  

Biroul de presă - Garda Națională de Mediu, Comisariatul General

3.10.2018

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!