Compania Hisense Europe a înregistrat profituri în mod continuu

Publicat pe 29 Septembrie 2021
2020 a fost primul an de activitate în cadrul Grupului Hisense Europe nou-înființat, care include toate companiile noastre de producție, service, vânzări și filialele din Europa și acoperă din punct de vedere geografic Europa și regiunea CIS (Europa Centrală și de Sud-Est, Țările Baltice și țările din fosta Uniune Sovietică). Structura corporației a fost simplificată, fapt ce permite o gestionare mai eficientă a afacerilor, iar rezultatele din domeniul afacerilor au fost îmbunătățite în mod semnificativ începând cu a doua jumătate a anului 2020.

În 2020, grupul Hisense Europe a generat aproape două miliarde de euro ca venit din vânzări, dintre care peste 97 la sută având ca activitate principală produsele electrocasnice. Am generat un miliard din veniturile din vânzări menționate pe piețele din Europa de Vest, peste 800 de milioane de euro în Europa de Est și suma rămasă în restul lumii.

Compania de producție Gorenje, dezvoltatoare, operatoare și deținătoare, a generat anul trecut 1,19 miliarde de EURO ca venit din vânzări, ce reprezintă o creștere cu 42,3% față de 2019. Performanța în domeniul afacerilor a companiei Gorenje din 2020 a fost puternic influențată de finalizarea procesului de integrare al operațiunilor Grupului Hisense în Europa (fostul Grup Gorenje și companiile Hisense cu sediul în Europa) în noul grup Hisense Europe, izbucnirea pandemiei de coronavirus, optimizarea diferitelor zone de operare și competiția acerbă din cadrul industriei. Anul trecut a fost extrem de solicitant din punct de vedere al producției.

Din martie până în mai, atunci când pandemia de coronavirus s-a răspândit în întreaga Europă, comenzile au scăzut în mod drastic (cu până la 65%), în timp ce întreruperile de producție de trei până la patru săptămâni în toate incintele de producție a dus la niveluri extrem de scăzute de producție și utilizare a capacității acestora. Cu ajutorul unor măsuri prompte ca răspuns la izbucnirea pandemiei și adaptarea strategiilor de vânzări, am reușit să creăm noi oportunități și să creștem în mod rapid vânzările și volumul cifrei de afaceri. Am păstrat mereu o legătură strânsă cu toți clienții noștri și i-am informat zilnic cu privire la starea lanțurilor de aprovizionare din Europa și China.

Ne-am concentrat pe vânzări online și am profitat de afacerea noastră bine dezvoltată în mediul online în diferite țări pentru a ne extinde afacerea. Astfel, într-o scurtă perioadă de timp, ne-am îmbunătățit în mod semnificativ afacerea online, mai ales în Europa de Est, și astfel ne-am crescut și vânzările online în întreaga Europă cu 53 la sută (comparativ cu 2019).

A doua jumătate a anului trecut fiind cu mult mai bună, cotele de piață au crescut pentru toate categoriile de electrocasnice.

În a doua jumătate a anului 2020, utilizarea capacității de producție a crescut în mod treptat și a fost cu peste 20% mai mare decât în aceeași perioadă din 2019. Am reușit să angajăm în mod rapid și să instruim peste o mie de lucrători noi, înlăturând blocajele tehnologice și presiunea puternică asupra lanțurilor de aprovizionare, astfel încât avantajele corporației mari din care facem parte au devenit evidente.

Confruntându-ne cu problemele de aprovizionare și transport din partea furnizorilor străini în Europa, am lucrat cu filiala Hisense din China pentru a accelera trecerea la furnizorii chinezi, pentru a împărți resursele, a ne suplini reciproc lipsurile în cazul materialelor rare, și pentru a stabili în mod rapid un lanț suport de aprovizionare orientat pe China.

Am redus, de asemenea, costurile de producție pe unitate standard cu aproape 10 la sută, am mărit productivitatea cu aproape 20 la sută, am îmbunătățit în mod semnificativ calitatea electrocasnicelor, și am redus capitalul de lucru în cazul materiilor prime.

În domeniul gestionării produselor și cel al cercetării și dezvoltării, ne-am concentrat pe îmbunătățirea competitivității produselor prin lansarea de noi produse, pe reducerea costurilor de producție și reducerea complexității modelelor și platformelor.

În 2020, ne-am mărit, de asemenea, în mod semnificativ venitul din vânzări per angajat și ne-am transformat dintr-o organizație centrată pe brand într-una funcțională cu ierarhizări de management simplificate și o structură de lucru îmbunătățită care asigură flexibilitatea și un răspuns rapid în mediul de afaceri actual volatil și imprevizibil, susținând astfel dezvoltarea durabilă și evoluția grupului Hisense Europe.

Totuși, nu am reușit să compensăm în mod complet marea pierdere din vânzări din prima jumătate a anului, astfel încât grupul Hisense Europe și-a încheiat anul 2020 cu o pierdere de 12,8 milioane euro. Din aceasta, pierderea Gorenje s-a ridicat la 11,5 milioane de EURO, un rezultat care este cu 48 de milioane de EURO mai bun decât în 2019. Rezultatele financiare cu mult mai bune au continuat să apară începând cu luna iunie 2020 întrucât, de atunci, grupul Hisense Europe a înregistrat profituri în mod continuu.

În 2020, am crescut de asemenea cota de afaceri în Europa cu 3,7 la sută, atât în segmentul electrocasnicelor cât și în toate grupele noastre de produse, cu precădere în segmentul dispozitivelor de răcire. Până în iulie 2021, ne-am crescut și mai mult cota de afaceri.

Slovenia devine primul centru de C&D la nivel global pentru electrocasnice de bucătărie al companiei Hisense

Anul trecut grupul Hisense Europe a investit 42 milioane de EURO în activități de cercetare și dezvoltare, dintre care aproape 12 milioane de EURO în dezvoltarea de noi produse. Investind în activități de cercetare și dezvoltare, îmbunătățim caracterul competitiv al produselor noastre pentru a susține îmbunătățirea structurală și creșterea în domeniul vânzărilor.

Ne-am mărit numărul angajaților în domeniul activităților de cercetare și dezvoltare până la aproape 400. În 2020, am stabilit centrul global pentru activitățile de cercetare și dezvoltare al grupului Hisense pentru dezvoltarea electrocasnicelor de bucătărie la Velenje, unde încă mai recrutăm și angajăm ingineri, ingineri absolvenți și masteranzi în domeniul ingineriei mecanice, ingineriei electrice, mecatronicii și informaticii.

Domenii: Afaceri

SC Gorenje Romania SRL

Gorenje, producatorul celor mai inovatoare produse electrocasnice, in materie de design, din lume! Infiintat acum 70 de ani, Grupul Gorenje este unul dintre cei mai mari producatori de...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!