Compresor cu surub – principii de functionare

Publicat pe 30 Ianuarie 2023
Compresorul cu surub face parte din gama variata de echipamente care furnizeaza aer comprimat si este considerat ca fiind cel mai eficient instrument pentru organizarea sistemelor pneumatice. Si-a castigat acest titlu datorita dimensiunilor compacte, greutate, zgomot si vibratii reduse in comparatie cu alte tipuri de unitati.

Compresorul cu surub este prevazut cu doua rotoare in forma de surub, iar ca principiu de functionare se bazeaza pe reducerea volumului de aer prin cresterea presiunii in interior pana ajunge la punctul in care aerul este eliberat. Este incadrat la tehnologie avansata, spre deosebire de modelele vechi (de exemplu compresorul alternativ sau cu piston) fiind mult mai performant decat acestea din urma.

 Modul in care face comprimarea acest compresor cu surub, va contribui la producerea unui flux continuu de aer. Cele doua rotoare se vor antrena unul pe celalalt (in cazul surubului cu ulei), iar daca este compresor cu surub fara ulei, mecanismul de distributie va antrena ambele rotoare.

Odata ajuns in interior, aerul circula prin cele doua suruburi unde va fi comprimat iar apoi trimis in recipientul de separare a aerului si a uleiului. Aerul trece printr-un filtru separator cu proprietati de coalescenta, acest filtru fiind insarcinat cu suprimarea uleiului din fluxul de aer.

 De cele mai multe compresorul cu surub este echipat cu schimbatoare de caldura. De ce? Datorita comprimarii realizate in sistem, aerul iese din surub la o temperatura ridicata,( se supraincalzeste in proces si poate ajunge in jurul valorii de 100° C). Cu ajutorul acestor schimbatoare, temperatura aerului comprimat este redusa pentru a fi utilizata in siguranta, iar inainte ca aerul comprimat sa ajunga la schimbator, trece prin supapa de retinere. Supapa de retinere detine sarcina de a mentine presiunea interna a circuitului de aer la valori minime si, de a impiedica trecerea aerului prin rotoare.

 Un alt punct important de mentionat este formula uleiului, special conceput pentru lubrifierea compresorului cu surub. Acest ulei lubrifiant, va fi condus printr-un circuit inchis catre un sistem de filtrare pentru a elimina impuritatile din aer si apoi catre racitor pentru a-i reduce temperatura. O data ce are temperatura potrivita si este curatat, uleiul va fi injectat inapoi in surub.

 La SABLAST SRL vei gasi compresoare cu surub de o calitate superioara. In pachetul de servicii vei avea inclusa atat livrarea cat si montarea acestor scule performante si de calitate germana. Cu o experienta de peste 24 de ani in domeniu SABLAST SRL este orientata catre satisfactia clientului. De aceea, ofera consultanta gratuita in alegerea compresorului potrivit in activitatea dumneavoastra si intreg pachetul de servicii (precum: montaj, mentenanta, dar si piese de schimb).

Mai multe informatii puteti gasi accesand site-ul: sablast.ro .

 Compresoare cu surub recomandate:

 - compresoarele COMPRAG din Seria-A (sunt acele compresoare cu surub lubrifiate cu ulei si concepute pentru producerea economica, fara a avea pierderi ale aerului comprimat in instalatiile industriale).

 Modele de compresoare:

  • Compresor cu surub CPR A-07 (cu capacitate de pana la 1,1 mc/min CPR Germania)
  • Compresor cu surub CPR A-11 (cu capacitatea de pana la 1,6 mc/min CPR Germania)
  • Compresor cu surub CPR A-18 (cu capacitatea de pana la 3,1 mc/min CPR Germania)
  • Compresor cu surub CPR A-22 (cu capacitatea de pana la 3,6 mc/min CPR Germania)
  • Compresor cu surub CPR A-37 (cu capacitatea de pana la 5,9 mc/min CPR Germania)
  • Compresor cu surub CPR A-55 (cu capacitatea de pana la 8,7 mc/min CPR Germania)

 Lista completa o puteti regasi aici.

Domenii: Afaceri

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!