Confera siguranta spatiului tau cu sisteme de detectie si semnalizare incendiu

Publicat pe 30 Ianuarie 2018
Protejarea spatiului personal, dar si a spatiilor comerciale sau industriale a devenit o prioritate pentru majoritatea dintre noi, fie ca suntem persoane fizice sau juridice.

De la instalarea sistemelor de supraveghere sau de alarma pentru locuinta, la cele de detectie si semnalizare incendiu tehnologia si automatizarile ne permit sa ne bucuram de un grad mai mare de securitate si de preventie a potentialelor accidente, indiferent de specificul spatiului nostru.

Importanta unui sistem eficient de preventie a incendiilor

Desi exista o serie de masuri pe care le putem lua pe cont propriu pentru a preveni incendiile (supravegherea atenta a aparaturii electrice si a electrocasnicelor, a surselor de gaz sau a instalatiilor eletrice), responsabilitatea personala se poate dovedi insuficienta, mai ales in cazuri de forta majora.

Nu putem preintampina mereu neprevazutul, de aceea un sistem de detectie si semnalizare incendiu ne poate oferi ajutorul si protectia de care avem nevoie. Iata doar cateva dintre beneficiile instalarii unui astfel de sistem:

Protejarea bunurilor si a persoanelor dintr-un anumit spatiu;

Diminuarea pagubelor materiale suportate de compania de asigurari in eventualitatea izbucnirii unui incendiu;

Informarea in cel mai scurt timp asupra producerii unui incident, notificarea si interventia prompta a echipajelor specializate;

Diminuarea costurilor reparatiilor suportate de persoane fizice sau firme.

Cum functioneaza un sistem de detectie si semnalizare incendiu?

Aceste sisteme identifica sursa incendiului in timp util si informeaza in atat proprietarul imobilului afectat, cat si cele mai apropiate echipaje de interventie.

Ele au in componenta o centrala care preia semnalele electrice transmise de senzorii amplasati in diverse puncte cheie ale unei cladiri (ex: senzori de fum, de temperatura etc.)

Primele clipe de la izbucnirea unui incendiu sunt critice si trebuie intervenit rapid pentru ca focul poate cauza daune majore in doar cateva secunde.

Acesta este, de altfel, si scopul principal al acestor sisteme – de a preveni pagubele materiale sau umane si de a detecta un incendiu inca din faza incipienta.

Cum aleg solutia potrivita?

Atunci cand alegem sistemul adecvat, este bine sa avem in vedere specificul spatiului nostru (daca detinem un mic imobil sau un spatiu industrial extins, de exemplu), dar si factorii de risc (temperaturi ridicate, prezenta unor materiale inflamabile, fumul sau emanatia de gaze periculoase).

Aceste sisteme pot fi clasificate in doua mari categorii:

Sisteme de alarma incendiu conventionale – indicate pentru protectia imobilelor mici

Sisteme de alarma incendiu adresabile – solutii complexe destinate cladirilor mari si ansamblurilor de cladiri.

Este bine sa avem in vedere si calitatea solutiei alese. Putem identifica un sistem de o calitate superioara prin probabilitatea redusa de a transmite alarme false si prin rapiditatea stingerii unui incendiu in primele clipe de la izbucnirea sa.

Cu cat sistemul are un grad de precizie mai mare, cu atat sansele de a garanta siguranta unei proprietati si de a minimiza daunele sunt mai mari.

Alegerea unor sisteme adecvate de detectie si semnalizare incendiu ne ajuta sa oferim un plus de securitate spatiului nostru, nu necesita o suprafata mare pentru a fi montate si ne ajuta sa preintampinam neprevazutul si potentialele daunele cauzate de incendii atat propriului imobil, cat si celor din vecinatate.

Alege sa-ti protejezi proprietatea, siguranta celor dragi sau a angajatilor tai cu Helinick.ro si beneficiaza de cele mai moderne si performante solutii de preventie a incendiilor!

Domenii: Telecom

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!