ConstructFest, târgul european dedicat construcțiilor se desfășoară în perioada 14-16 aprilie 2021

Publicat pe 13 Aprilie 2021
Începând cu 14 aprilie 2021 va avea loc cea de-a patra ediție a ConstructFest, exclusiv în mediul virtual, organizat la inițiativa Universității Tehnice de Construcții București (UTCB) și EU-CONEXUS, eveniment ce reunește cele mai importante companii din domeniu, studenți și potențiali studenți, viitori ingineri constructori.

ConstructFEST capătă valență europeană, prin alăturarea EU-CONEXUS, Universitatea Europeană pentru Dezvoltarea Durabilă și Inteligentă a zonelor urbane de coastă, inițiativă susținută prin apelul European Universities de către Comisia Europeană, fiind o prioritate pentru dezvoltarea Spațiului European al Învățământului Superior și al Cercetării Științifice.

Desfășurarea evenimentului

Cele trei zile de târg se vor desfășura pe o platformă virtuală, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai noi date și studii, perspective și oportunități din industrie. Studenții interesați de Universitățile Europene și stakeholder-ii din domeniu vor participa la peste 28 de ore mese rotunde și dezbateri.

“În aceste vremuri atipice, când învățământul academic a fost nevoit să se adapteze rapid unei digitalizări accelerate, Universitatea Tehnică de Construcții București vine în sprijinul noilor generații de specialiști din domeniul construcțiilor și îi pune în contact direct cu cele mai importante companii din sfera construcțiilor, dar și cu universități europene de top din cadrul consorțiului EU-CONEXUS. Astfel, se constituie bazele parteneriatelor de durată, ce au ca scop final consolidarea rolului de inginer constructor la nivel global. Toate inițiativele derulate de UTCB, se concentrează pe dezvoltarea calității educației prin abordări inovative, dar și prin cooperarea permanentă cu partenerii din industrie.” Prof. univ. dr.ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector UTCB

În paralel, se vor organiza Târgul Companiilor și Târgul Universităților, acolo unde studenții pot aplica la programele de internship, oportunități academice și de perfecționare în cadrul universităților parte din EU-CONEXUS, având posibilitatea de a solicita în timp real informații. Companiile pot participa de asemenea în cadrul meselor rotunde dedicate care vor aborda tematici de actualitate cu obiectivul de a găsi soluții și abordări cu plus-valoare și prietenoase cu mediul.

”Educația acumulată în timpul anilor de studiu conduce la creșterea capacității de angajare a absolvenților și la obținerea de locuri de muncă mai bine plătite.” Dr. Ing. Cristian Erbașu, Construcții Erbașu S.A, sponsor principal în cadrul ConstructFest.

Evenimentul pune la dispoziția companiilor, în premieră, standuri virtuale, spațiu de networking și de prezentare, pentru a facilita interacțiunea live cu participanții, în vederea recrutării și angajării, dar și pentru creșterea oportunităților de business.

“În era vitezei și a internetului, resursa principală de dezvoltare rămâne profesionistul. Educația solidă, încurajarea continuă și investiția în noile tehnologii definesc azi evoluția sănătoasă a societății. Tinerele generații dovedesc deschidere spre nou, curiozitate în descoperirea de soluții ingenioase, orientate către o funcționalitate integrată și verde a abordărilor ingineriei. Mai mult, în contextul provocărilor ultimului an, se evidențiază necesitatea aducerii împreună a Omului și a Științei, devenind, implicit, fundamentale investiția în componenta tehnologică și atragerea tinerilor spre lumea ingineriei.” Cătălin Podaru, Director General Leviatan Design, sponsor principal în cadrul ConstructFest.

Alți parteneri care s-au alăturat demersului nostru: Allied Engineers, Avitech, Bog’art, Concept Structure, Concelex, ClarkeEnergy, Construcții Erbașu S.A, Heidelbercement, Hilti, Honeywell, Leviatan Design, Magnum Expert, Ovi Group, Popp&Asociații, RockWool, Saint-Gobain, Strabag, Trust Engineering Group, New Concept Design&Construct, WSP, SBR Soletance Bachy Fundaţii, Viarom Construct, Optim Engineers și Steinzeug-Keramo.

Pentru mai multe informații legate de ConstructFEST, vă rugăm accesați: https://constructfest.ro/ Pentru înscrieri la eveniment accesați: https://constructfest.3dview.events/

Domenii: Constructii

SC GODMOTHER SRL

Agenție de publicitate cu o experiență de 22 de ani, specializată în furnizarea de servicii de tip BTL și digital, orientați permanent către soluții și cu peste 1000 de evenimente implementate.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!