Cooperativa „Păstrăvul din Țara Ta” inaugurează prima fermă piscicolă pe lacul Oașa

Publicat pe 4 Septembrie 2023
Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Țara Ta anunță lansarea proiectului Ferma Piscicolă Oașa. Situată la altitudinea de 1.400 de metri în Munții Șureanu, la limita dintre județele Sibiu și Alba, pe celebrul traseu Transalpina, Ferma Piscicolă Oașa reprezintă un proiect de amploare pentru România, ce își propune să transforme industria piscicolă din țară. Proiectul respectă toate condițiile de mediu și va avea o capacitate anuală în primii ani de 360 de tone, urmând ca în următorii ani să se extindă la 1000 de tone, ceea ce va însemna creșterea producției de păstrăv a României cu 25%.

Proiectul Oașa, prima fermă piscicolă a Cooperativei, este finanțat prin intermediul POPAM (Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime), investiția ridicându-se la 2 milioane de euro. Prin acest proiect Cooperativa își propune să creeze cel mai mare proiect de creștere a păstrăvului în lacuri artificiale din România, menținând în același timp cele mai înalte standarde de protecție a mediului.

„Ferma piscicolă pe care o inaugurăm la Oașa este încununarea unor eforturi susținute, și, în același timp, un proiect de viitor, care va contribui semnificativ la ridicarea standardelor de protecție a mediului în piscicultura din România. Ne bucurăm să le oferim tuturor românilor păstrăv proaspăt, crescut cu hrană de înaltă calitate în mediul său natural, în apa proaspătă a lacului Oașa. Având ca piață de desfacere Carrefour România, cu rețeaua sa de peste 400 de magazine la nivel național, păstrăvul de Oașa va deveni accesibil pentru clienții din toate regiunile țării, care se vor putea bucura de această delicatesă” a declarat Vasile Todosia, Președinte și Membru Fondator al Cooperativei Păstrăvul din Țara Ta.

Înființată în 2020, Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Țara Ta are ca scop revitalizarea sectorului piscicol, prin îmbunătățirea calității produselor din pește și protejarea intereselor fermierilor, prin optimizarea activității economice.

Cooperativa este formată din 6 membri fondatori și 12 membri afiliați și operează ferme și unități moderne, echipate cu cele mai noi tehnologii și două unități de procesare care asigură procesarea întregii producții. Membrii cooperativei sunt în diferite localități din țară, acoperind o arie vastă. Calitatea apei joacă un rol esențial în dezvoltarea sănătoasă a păstrăvului, iar membrii cooperativi sunt pionieri în utilizarea tehnologiilor de ultimă oră pentru a asigura un mediu optim de creștere. Păstrăvul este crescut cu hrană de înaltă calitate, fără ingrediente de origine animală sau soia modificată genetic. Prin adoptarea unor practici sustenabile, cooperativa devine un exemplu "verde" în domeniul pisciculturii.