Cosmetice sustenabile și îngrijire naturală - viitorul ritualului de frumusețe

Publicat pe 1 Februarie 2021
În ultimii ani, grija pentru ingredientele naturale și impactul asupra planetei au început să joace un rol esențial în industria frumuseții.

Prin promovarea un stil de viață sustenabil, estiverde.ro își propune să contribuie activ la tranziția către un comportament de consum mai responsabil față de mediul înconjurător.

Se spune că inima oricărui business mic poartă ca un sâmbure viu valorile celor care l-au pus pe picioare. În spatele acestui proiect eco-friendly stau două tinere antreprenoare din București ce au învățat de-a lungul anilor, din proprie experiență, cât de mult durează să găsești produse cu adevărat sustenabile, care sunt concepute special pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Mulți dintre noi iubim natura și ne dorim produse care au grijă de pielea noastră, dar nu dispunem de timpul necesar pentru a evalua corect toate opțiunile disponibile pe piață. Așadar, ca să rezolve această problemă, ele au lansat o platformă pe care iubitorii naturii o pot accesa cu siguranța că produsele selectate sunt cu adevărat sustenabile.

De ce să alegi un stil de viață sustenabil?

În industria cosmetică, sintagma A thing of beauty is a joy forever se transformă sub puterea consumului actual în A thing of beauty is a long standing eco-threat. Acesta este motivul pentru care atenția producătorilor și a consumatorilor se îndreaptă din ce în ce mai mult spre produse de îngrijire și înfrumusețare obținute din ingrediente naturale, cu efecte minim invazive asupra planetei.

EștiVerde oferă momentan peste 50 de produse ale unor branduri atent selectate, importate din țări europene sau chiar fabricate local, în România. Deși 2020 a venit cu piedici logistice neașteptate, platforma s-a lansat oficial în noiembrie anul trecut, iar clientele interesate de sănătatea corpului lor pot alege acum uleiuri, unturi, produse de igienă orală, săpunuri și chiar accesorii textile din materiale organice.

Răsfăț pentru tine, grijă pentru natură

Alegerea produselor sustenabile nu aduce beneficii doar pentru mediu. Pielea și corpul tău îți vor mulțumi atunci când vei renunța la cosmeticele industriale, bazate pe compuși chimici și conservanți artificiali. Aceste substanțe sunt absorbite în organism și, în timp, îți pot pune sănătatea în pericol.

Spre deosebire de cosmeticele industriale, produsele eco-friendly se bazează pe extracte și uleiurile vegetale. Acestea hidratează și revitalizează pielea constant atacată de praf, poluare și de razele nocive ale soarelui, fiind blânde cu organismul tău și, în același timp, eficiente.

În mod tradițional, frumusețea și starea de bine resimțite de fiecare dintre noi sunt dependente de sănătatea noastră fizică. A înțelege acest aspect înseamnă a face un prim pas spre un stil de viață sustenabil bazat pe alegerea unor produse de calitate. Reîntoarcerea la natură este o tendință tot mai frecventă în rândul consumatorilor informați. Sentimentul autentic de răsfăț și îngrijire este recâștigat prin abundența de arome naturale, familiare, îmbietoare. Iar folosirea unor produse naturale nu te ajută doar să arăți bine, ci îți hrănește toate celulele pentru sănătate pe termen lung.

Cui se adresează EștiVerde?

Această platformă nu aduce beneficii doar clienților, ci și producătorilor locali. Cât timp produsele lor respectă valorile și standardele EștiVerde, producătorii români le pot lista, beneficiind astfel de funcționalitățile unei platforme de e-commerce și de ajutor în promovare.

Toate comenzile, interacțiunile și promovarea se desfășoară online fiind reduse pe cât posibil print-urile și materialele publicitare tipărite. În București, clienții au opțiunea de a primi coletul livrat eco, pe bicicletă. Și, pentru că știm că bugetul e important pentru fiecare dintre noi, la fiecare eveniment special din viața ta fondatoarele organizează giveaways pe rețelele sociale sau campanii de reduceri considerabile.

Sunteți și voi pregătiți să intrați în comunitatea estiverde.ro?

Domenii: Retail

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!