Crestere de 10% a livrarilor Porsche pe primul trimestru din 2016

Publicat pe 13 Aprilie 2016
Stuttgart, 13 aprilie 2016. Porsche a inregistrat cel mai bun prim trimestru din istoria companiei. Cu aproape 55.974 de vehicule noi livrate la nivel mondial in primele trei luni ale anului 2016, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG a depasit cifra de livrari din anul precedent cu aproape 10%. Principalii vectori carora li se datoreaza aceasta crestere sunt modelul de serie Macan si succesul vanzarilor inregistrate pe piata chineza (+23,5%). Detlev von Platen, Membru al Comitetului executiv pentru vanzari si marketing este convins ca aceste cifre demonstreaza gradul ridicat de multumire a clientilor si atractivitatea marcii. Acesta a subliniat faptul ca prioritatea companiei Porsche o reprezinta satisfactia clientilor si a angajatilor si nu doar volumul de vanzari. "Nu masuram succesul doar prin prisma vanzarilor record", spune von Platen.

Modelele SUV raman un pilon important pentru succesul din primul trimestru. Cu 21.576 de automobile livrate, Macan este in prezent cel mai popular model Porsche. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cel mai tanar membru al familiei a inregistrat o crestere de aproximativ 20%, urmata indeaproape de cea a modelului Cayenne, cu 17.598 de automobile livrate (+8%).

In plus, a existat si o crestere semnificativa a cererii pentru modelele Cayman si Boxster, cu doua usi. In ciuda schimbarilor de model anuntate pentru 718 Boxster si 718 Cayman, ambele sportive cu motor pozitionat central au inregistrat o rata de crestere de doua cifre. Boxster a ajuns in garajele a 3.029 de clienti (+23%), in timp ce Cayman a fost livrat in 2.822 de exemplare (+27%). Modelul 911 continua sa fie la fel de popular. Cu un total de 7.711 de automobile noi livrate, legendara masina sport mentine acelasi nivel ridicat al vanzarilor inregistrat in primul trimestru al anului trecut.

China a fost, din nou, cea mai puternica piata nationala in primul trimestru al anului 2016, clasandu-se inaintea SUA (12.238 livrari) cu livrari de 16.409 vehicule. Europa isi mentine nivelul ridicat din anul precedent, piata germana fiind singura piata ramasa in urma in ceea ce priveste livrarile in primele trei luni. "Cu toate acestea, comenzile primite in Germania ne dau motive de optimism", spune von Platen. 

Domenii: Auto

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!