Creștere de 64% a profitului net în T3 din 2018 pentru Grupul Asseco SEE

Publicat pe 29 Octombrie 2018
Aspecte semnificative de evidențiat: • Venituri de două cifre înregistrate din vânzări, echivalentul a 35,4 milioane EURO, reprezentând o creștere de până la 18% o Creștere de peste 25% a veniturilor din vânzări în Divizia Integrare Sisteme cu venituri care totalizează 13,5 milioane EURO, o Creștere de peste 14% două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia Plăți cu venituri care totalizează 12,8 milioane EURO o Creștere de 15% a veniturilor din vânzări în Divizia Bancară cu venituri care însumează 9,1 milioane EURO • Creștere de 41% asociată profitului operațional, care însumează 4,4 milioane EURO • Profitabilitate operațională în valoare de 12,4% • Creștere de 64% asociată profitului net, însumând 4,3 milioane EURO • Creștere de 12% a comenzilor neprelucrate, care însumează 139,9 milioane EURO

Grupul Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) a dat publicității rezultatele financiare aferente trimestrului al treilea din 2018, conform cărora compania a înregistrat o creștere de 64% a profitului net, 41% creștere a profitului operațional și 18% creștere a veniturilor din vânzări, comparativ cu aceeași perioadă din 2017.

În Trimestrul al treilea din 2018 compania a generat creșteri în toate diviziile. Cele mai mari creșteri s-au obținut în divizia Integrare Sisteme, unde veniturile din vânzări au crescut cu 2,7 milioane EURO, de la 10,8 milioane EURO la 13,5 milioane EURO, cu 25% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Mare parte a acestei creșteri (de 2,3 milioane EURO) a fost generată de divizia responsabilă de livrarea serviciilor de infrastructură, soluții și integrare. De asemenea, în Trimestrul 3 din 2018, veniturile din vânzări au înregistrat o creștere și în Divizia Plăți, atingând 12,8 milioane EURO, o creștere de 14% (1,6 milioane EURO), în comparație cu trimestrul al treilea din 2017. Cele mai mari creșteri au provenit din unitățile responsabile cu întreținerea ATM, POS și procesare carduri. O creștere similară ca procentaj, de 15%, s-a înregistrat și în divizia Bancară, unde veniturile din vânzări au totalizat 9,1 milioane EURO, cu 1,2 milioane EURO mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Venituri mai mari din vânzări s-au înregistrat în toate departamentele diviziei Bancare, cel mai mare contributor fiind segmentul reprezentat de soluțiile de securitate.

- Sunt încântat că aceste rezultate financiare bune ale Grupului ASEE, obținute în trimestrul al treilea din 2018, se datorează unei îmbunătățiri considerabile în toate diviziile companiei. Am observat, în ultimul trimestru, un interes mai mare acordat produselor noastre din domeniul securității, dar și soluțiilor bancare digitale. Expertiza noastră în domeniul operațiunilor bancare digitale a fost recunoscută de Gartner, care a listat ASEE ca Vânzător reprezentativ în ”Market Guide for Digital Banking Platforms”. Am reușit, în același timp, să pătrundem pe o nouă piață geografică cu soluția noastră ”PSD2 Enabler Package” care ajută băncile să întrunească cerințele PSD2, soluție pe care am vândut-o unei bănci din Malta. De asemenea, trimestrul al treilea al acestui an a reprezentat încă o perioadă de creștere pentru Divizia Plăți, asociată, în special, operațiunilor POS și procesării de carduri - a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație ale Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul operațional înregistrat de Grupul ASEE în cel de-al treilea trimestru al anului 2018 a însumat 4,4 milioane EURO, de până la 41%, în comparație cu perioada similară a anului precedent. Profitul din exploatare al Grupului ASEE în trimestrul al treilea din 2018 a fost de 12,4%. În același timp aprofitul net aferent celui de-al treilea trimestru al anului 2018 a totalizat 4,3 milioane EURO, de până la 64%, în comparație cu perioada similară a anului precedent. Compania a anunțat o valoare recuperată de 139,9 milioane EURO asociată sumelor restante, de până la 12%, în comparație cu 2017.

Informații despre Asseco SEE

Grupul Asseco SEE este una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producției și implementării propriilor soluții și servicii software din zona Europei de Sud-Est și Turcia. Compania oferă soluții ICT pentru diferitele procese de integrare verticală din domeniu, inclusiv sectorul financiar, de plăți, administrație publică și telecom. Sectorul plăți este acoperit de compania Payten din Grupul Asseco SEE. Încă din luna octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) au fost listate la Bursa de valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.500 de angajați în 13 țări. Mare parte dintre cele 15 cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est sunt deja clienți ai Asseco SEE.

www.asseco.com/see

Domenii: IT

SC INTELIPR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →