Cum a aparut plata rovinietei online – o poveste a succesului si inovatiei

Publicat pe 17 Ianuarie 2017
Acum aproape 10 ani, doi tineri din Cluj-Napoca au sesisat oportunitatea vanzarii rovinietelor in mediul online pentru a facilita accesul tuturor la aceasta metoda usora de plata. In acea perioada, rovinietele erau sub forma unor stickere galbene ce trebuiau lipite pe parbrizul automobilului. Astfel s-a nascut site-ul Roviniete.ro, de unde astazi rovinietele online se pot cumpara simplu, rapid si eficient. Cei doi au infiintat Scala Assistance, sub care este inregistrat site-ul Roviniete.ro, singura companie din TOP 5 distribuitori roviniete cu capital integral romanesc.

Vanzarile de roviniete au explodat cu adevarat in anul 2010, cand rovinieta fizica (stickerul galben) a fost inlocuita de rovinieta online. Acest lucru a facilitat si mai mult accesul clientilor la roviniete. Site-ul Roviniete.ro a fost imbunatatit si s-a investit constant in acesta, astfel incat la finalul procesului de achizitie a rovinietei online, clientul sa o poata primi direct pe adresa de e-mail. Impactul acestor schimbari pozitive a fost considerabil, usurand viata multor soferi romani.

Pentru anul 2016 afacerile companiei Scala Assistance au ajuns la 41 de milioane de euro iar printre obiectivele pentru anul 2017 este largirea paletei de servicii oferite clientilor, printre care se numara si achitarea online a taxei de pod Fetesti-Cernavoda.

In prezent, site-ul Roviniete.ro este accesat lunar de peste 100.000 de utilizatori unici din Romania. Pe langa posibilitatea de a achizitiona roviniete online de pe website, utilizatorii de autovehicule au la dispozitie in mediul offline peste 10.000 de locatii fizice proprii sau ale partenerilor, in toate judetele tarii. Printre cei mai importanti parteneri ai companiei Scala Assistance enumeram Paypoint Romania, Banca Transilvania, ING Bank sau lantul de benzinarii premium Gazprom Romania.

Clientii corporate beneficiaza de un pachet de servicii complet: o platforma online dedicata, un call center propriu, un manager de cont dedicat si asistenta permanenta la plasarea comenzilor de roviniete online intr-un mediu securizat. In prezent, compania Scala Assistance isi focuseaza atentia asupra dezvoltarii de solutii software care sa ofere utilizatorilor o experienta placuta si sa beneficieze de cel mai inalt nivel de securitate al operatiunilor realizate prin platforma proprie.

Ne bucuram ca vom putea oferi clientilor, prin intermediul unei platforme dedicate, oportunitatea de a-si plati securizat si acesta taxa in mediul online. Continuam, in acest fel, sa oferim permanent servicii utile, necesare si de calitate clientilor nostri”, declara Dan Ciceu.

Dan Alexandru Cobeanu si Dan Ciceu - fondatorii Scala Assistance - au pornit acest proiect cu un background solid in domeniul brokerajului de asigurari, avand atuul de a sti ce anume face diferenta intre un business performant si unul mediocru respectiv accentul pus pe nevoile clientilor dublata de atentia continua acordata acestora.

Activitatea de consultanta acordata clientilor de tip corporate, in aceasta categorie de servicii, este esentiala intr-o era a noilor tehnologii, insa ea se bazeaza foarte mult pe interactiunea umana. Daca serviciile sunt impecabile, munca noastra este recunoscuta si apreciata", declara Dan Alexandru Cobeanu.

Prin serviciile pe care le ofera prin intermediul site-ului Roviniete.ro, cei doi antreprenori romani au reusit sa simplifice procesul de achizitionare a rovinietei, inovand conceptul de rovinieta online. De aici si motto-ul site-ului si implicit, al companiei Scala Assistance: “Simplifica-ti drumul!”

Ca planuri pentru viitorul apropiat, cei doi antreprenori au vedere lansarea platformei online pentru taxa de pod Fetesti – Cernavoda si reintroducerea distributiei vinietelor de Ungaria.

Domenii: Auto

Adserving iAgency.ro SRL

iAgency este o agentie interactiva, specializata în servicii de SEO, Web Design si Social Media. Misiunea agentiei este de a oferi servicii creative de marketing online care sa aduca rezultate...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!