Cum actioneaza un lac lemn exterior? - importanta protectiei de afara

Publicat pe 22 Aprilie 2019
Lacurile pentru lemn sunt folosite pentru ca ofera un aspect placut lemnului dar si pentru ca ofera multe alte avantaje de ordin functional. In mediul extern, spre exemplu, un lac lemn exterior are un rol foarte important, acesta ajutand la conservarea lemnului in aceeasi stare, pentru multi ani.

Utilizarea unui lac lemn exterior la timpul potrivit ne va ajuta sa pastram diferite suprafete din lemn in starea lor initiala, fara ca acestea sa sufere in urma contactului cu diferite conditii ce tin de mediul extern, asa cum sunt ploile sau razele UV.

Preventia mucegaiului

Lemnul este foarte predispus sa dezvolte mucegai daca nu este finisat cu un lac corespunzator. Atat precipitatiile, cat si prezenta foarte mare a microorganismelor din aer sunt suficiente pentru a duce la aparitia mucegaiului, lucru care va afecta lemnul atat din punct de vedere estetic, cat si prin degradarea acestuia.

Un lemn mucegait se poate rupe oricand, iar stricaciunile provocate de mucegai presupun costuri destul de mari pentru repararea lor. Lacul pentru exterior previne aparitia mucegaiului prin oferirea de impermeabilitate si ajuta si la tinerea la distanta a termitelor, un alt factor ce va contribui la pastrarea aspectului si rezistentei in cazul lemnului din piesele de exterior.

Protectie in fata razelor solare si a umezelii

Umezeala nu produce doar mucegai, ci poate chiar si sa duca la putrezirea lemnului. Daca a apucat sa putrezeasca, lemnul nu mai poate fi salvat. Apa care patrunde in lemn (plus schimbarile dese de temperatura ale acestei ape) vor duce inevitabil la distrugerea lemnului. Pe de alta parte, razele soarelui pot decolora lemnul, lucru pe care cu siguranta nu il dorim cat tocmai am ales nuanta perfecta de lemn pentru diferite intrebuintari.

Un lac pentru lemn de exterior de calitate previne atat degradarea functionala a lemnului, cat si pe cea estetica, fiind considerat de specialisti nu doar un simplu element adjuvant, ci o substanta vitala la mentinerea pentru multa vreme a calitatii si aspectului initial al lemnului.

Este o alternativa excelenta la vopsea

In mediul exterior, in special pe suprafetele pe care se va calca, vopseaua nu va rezista foarte mult. Exista, cu siguranta, si produse care ofera o rezistenta mare la soc mecanic si la temperaturi, insa stratul de vopsea este prea delicat pentru a-si pastra aspectul pentru foarte mult timp.

Astfel, lacul pentru lemn este, de foarte multe ori, alternativa ideala. Acesta se aplica mult mai usor, ii ofera lemnului toate beneficiile amintite mai sus si subliniaza aspectul natural. Pe cand vopseaua poate acoperi orice caracteristica a materialului vopsit, lacul va sublinia textura initiala a lemnului, un lucru deosebit pentru cei ce isi doresc un aspect natural.

Un lac lemn exterior este, cu siguranta, unul dintre primele lucruri la care trebuie sa ne gandim atunci cand suntem pe punctul sa finalizam o lucrare din lemn ce va fi amplasata afara. Lacul ofera atat o estetica placuta, cat si rezistenta, si este si foarte usor de aplicat. In plus, acesta acopera foarte bine lemnul, astfel incat reaplicarea lui se face de obicei doar dupa cativa ani buni.

Klebrom - cate un lac pentru orice proiect

Beneficiile lacului de lemn sunt impresionante atunci cand calitatea produsului este superioara. Klebrom va propune  aici o serie de lacuri pentru lemn care obtin un efect de lunga durata, pastreaza aspectul natural al lemnului si ii prelungesc considerabil durata de viata.

Klebrom.ro va prezinta lacuri marca Kleiberit, o firma ale carei produse se ridica la standarde de calitate europene si care vor impresiona, cu siguranta, orice specialist sau simplu admirator al lucrarilor din lemn.

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →