Cum alegi cea mai avantajoasă asigurare CASCO?

Publicat pe 25 Iunie 2021
Indiferent daca intentionati sa achizitionati online asigurarea CASCO sau sa apelați la un broker sau agent de asigurare, este bine sa aveti parte de consiliere pe durata intregului proces. Internetul simplifică procesul de comparare a tarifelor și serviciilor oferite, iar discutia cu un specialist inainte de a lua o decizie finala este recomandata. Acesta va va explica termenii contractului, tot ce acopera si ce exclude acesta, cum procedati in caz de dauna si orice alta nelamurire ati avea, astfel incat sa fiti convinsi ca faceti alegerea potrivita. Mai jos cateva lucruri pe care ar trebui să le știți despre asigurările CASCO.

1. Cum se determină prețurile

Fiecare companie de asigurări are propria sa formulă pentru calcularea prețurilor primei de asigurare, dar toate au tendința de a utiliza aceiași factori de bază. Aceștia îi includ pe unii evidenți, cum ar fi marca și modelul mașinii, vechimea acestuia, tipul caroseriei, dimensiunea motorului , costul repararii si probabilitatea de a fi furat. Modul în care folosiți vehiculul (de exemplu, faceți navetă si parcurgeti mai multi km) precum si istoricul dvs. de conducere sunt alte criterii de care se tine cont.

Alți factori care intră în calcul includ:

  • Vârsta, sexul și starea civilă: statisticile arată că șoferii tineri (cu mai puțină experiență la volan) și șoferii bărbați sunt mai susceptibili de a avea un accident. Șoferii casatoriti care au copii minori, pe de altă parte, au o probabilitate mai mica să depună o cerere de despagubire în urma unui accident.
  • Unde locuiți: cineva care locuiește într-un oras mare si aglomerat va plati o prima de asigurare mai mare decât un asigurat dintr-o zonă rurală cu trafic mai mic și cu mai puține furturi și spargeri de mașini.

2. Riscurile incluse in asigurare

Când vine vorba de asigurarea CASCO, aceasta este probabil cea mai mare zonă de confuzie.

Asigurarea poate să ofere protecție nu numai pentru daunele aduse mașinii ca urmare a unei coliziuni cu un alt vehicul sau alt obiect (cum ar fi un copac, un pod, gard sau o bară de protecție), ci și pentru alte evenimente nedorite precum furtul, incendiul, vandalismul, fenomenele atmosferice (trasnet, furtuna, ploaie torentiala, grindina) căderea pietrelor sau copacilor ori lovirea unui animal.

In plus se pot acoperi prin diverse clauze suplimentare o serie de alte riscuri importante : patrunderea autovehiculului in locuri inundate, acoperire jantelor si anvelopelor, circulatia pe drumuri forestiere, pierderea cheilor, asistenta rutiera, accidente persoane din autovehicul, inclusiv soferul,

3. Există modalități de a plăti mai puțin pentru asigurare

Pot exista mai multe moduri de a vă reduce costul cu prima de asigurare. Pentru plata integrala a asigurarii se poate obtine o reducere de pana la 10%, iar includerea unei fransize pe polita CASCO este o alegere inspirata.

Recomandata atat pentru a responsabiliza asiguratul, cât și pentru a ieftini asigurarea CASCO, fransiza -partea de daună pe care ar trebui să o suporte asiguratul -, este de mai multe tipuri: fransiza la daună totală și daune parțiale, fransiza fixă sau procentuală sau franșiză pe grupuri de riscuri: avarii, furt, vandalism. Includerea unei franșizei de 100 euro, poate genera o reducere de 5-10% , iar majorarea acesteia pana la nivelul de 500 Eur putea reduce prima de asigurare cu 15 până la 30 la sută.

Companiile de asigurări oferă reduceri și pentru un număr mai mic de kilometri parcurși, pentru un asigurat cu mai multe mașini asigurate sau cand exista un conducator unic al masinii.De asemenea, este posibil să puteți obține un preț mai bun daca cumparati asigurare CASCO la pachet cu asigurarea RCA sau cea a locuintei la aceeași companie.

4. Cum să obțineți cel mai bun pret pentru asigurarea CASCO

Cumpărarea unei asigurări CASCO nu trebuie sa fie un proces complicat. Fiecare companie de asigurări are propria politica de pret, insa daca apelati la un broker de asigurari veti avea toate ofertele intr-un singur loc. Poti cere oferta direct online de aici oferte CASCO.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!