Cum alegi cea mai bună asigurare de locuință pentru tine?

Publicat pe 20 Mai 2022
Asigurările de locuință au devenit obligatorii conform Legii nr. 260/2008 prin intermediul căreia fiecare proprietar trebuie să-și asigure și protejeze locuința împotriva a 3 dezastre naturale: cutremur, inundații și alunecări de teren.

Odată cu obligativitatea asigurărilor de locuință standard s-a înființat și o societate de asigurare/reasigurare autorizată care să genereze polițele obligatorii (PAD) - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Dar asigurarea obligatorie nu este singurul instrument pe care îl poți folosi pentru protecția și siguranța locuinței tale, pentru confortul tău și al familiei tale. Societățile de asigurare autorizate, cum este Eurolife FFH România, au dezvoltat polițe de asigurare facultativă a locuinței care vin să sporească protecția împotriva diferitelor tipuri de situații neplăcute. Despre cum să alegi o asigurare de locuință facultativă, vei afla în rândurile ce urmează.

1. În funcție de tipul de acoperire

Cu siguranță îți dorești să elimini cât mai multe griji, astfel încât să te bucuri mai mult de viață și de petrecerea timpului alături de cei dragi. În cazul acesta, o asigurare de locuință facultativă ar trebui să acopere cât mai multe situații și cât mai multe bunuri pentru care ai investit atât financiar, cât și emoțional. O asigurare de locuință facultativă foarte bună poate să acopere următoarele situații eventuale:

  • Acoperiri de bază (incendii, trăsnete, explozii, prăbușirea aparatelor de zbor asupra zonei locuibile, cutremure, alunecări și prăbușiri de teren);
  • Fenomene atmosferice extreme, precum: furtuni, grindini, avalanșe de zăpadă;
  • Alte evenimente externe care pot pune în pericol condiția locuinței tale, precum: furt prin efracție, revolte stradale, vandalism, ciocnirea autovehiculelor în proximitatea locuinței, unde sonice sau distrugeri provocate de animale.

În cazul acestor evenimente neplăcute, poți să-ți ții în siguranță locuința, bunurile de uz general aflate în locuința asigurată și bunurile personale și portabile pentru care ai investit timp, bani, sentimente și amintiri.

2. În funcție de suma de bani necesară pentru încheierea poliței de asigurare facultativă

Având în vedere criza economică și stresul acumulat de societate din cauza cheltuielilor lunare mari, o asigurare de locuință nu trebuie să reprezintă o grijă financiară în plus. De aceea, alege o asigurare de locuință pe care ți-o permiți, fără să-ți afecteze venitul și bugetul pentru cumpărăturile lunare esențiale.

Asigurarea de locuință de la Eurolife FFH România vine să te ajute într-o perioadă atât de incertă în care avem nevoie doar de protecție și confort.

3. În funcție de modalitatea de achizitie

Universul tehnologic și digital ne ajută să accesăm rapid și ușor toate informațiile de care avem nevoie. Același lucru trebuie să se întâmple și în cazul asigurărilor de locuință. Compania autorizată de asigurare, cum este Eurolife FFH România, pune la dispoziția clientilor mai multe servicii online pentru a crea un mediu favorabil pentru achizitia asigurărilor de locuință facultative.

Atunci când alegi o asigurare de locuință, verifică site-ul companiei de asigurare și vezi dacă îți oferă următoarele servicii: aplicare online pentru achiziționarea poliței de asigurare facultativă, serviciu de relații clienți disponibil 24/7, mai multe tipuri de asigurări pentru toate nevoile tale și ale familiei tale, personal specializat, aplicație mobilă pentru acces rapid, etc.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!