Cum alegi cea mai bună cameră video pentru vlogging

Publicat pe 21 Octombrie 2021
Apariția în spațiul online a primului videoblog, realizat în anul 2000, a dat naștere unui adevărat fenomen care atrage milioane de tineri și adolescenți. Este vorba despre vlogging, adică varianta upgradată a blogului și în cazul căruia conținutul este redat în format video și nu sub forma unui text scris.

Dacă citești acest material, cu siguranță, știi deja mai multe lucruri despre acest fenomen și probabil că te-ai decis să intri în rândurile vloggerilor de succes. Talentul și inspirația nu sunt de ajuns, pentru că, pe lângă aceste calități, ai nevoie și de un echipament adecvat pentru filmat vlogurile; iar camera este elementul principal.

Noi o să te ajutăm în acest demers și îți oferim câteva sfaturi pentru a achiziționa cea mai bună cameră pentru vlogging. Așadar, iată care sunt caracteristicile pe care trebuie să le ai în vedere când îți alegi un astfel de device!

Ecranul rabatabil

Dacă ești la început, nu te aștepta ca vlogul să-ți iasă din prima și fii pregătit sufletește să tragi mai multe duble până când vei fi mulțumit de munca ta. În acest sens, trebuie să fii atent la încadratură și să te vezi în timp real în timp ce te filmezi, ca să poți corecta ce nu ți se pare în regulă. Pentru asta, ai nevoie de o cameră cu un ecran rabatabil pe care să-l întorci spre tine și să privești în el ca într-un monitor. În acest fel, munca îți va fi ușurată considerabil, iar vlogul va fi gata într-un timp mai scurt.

Intrare pentru microfon

Alături de imagine, sunetul este la fel de important într-un vlog. Pentru asta este recomandat să nu te bazezi doar pe microfonul încorporat al camerei. De aceea, recomandarea noastră este să alegi o cameră cu ieșire pentru microfon și, evident, să îți achiziționezi și un astfel de dispozitiv odată cu ea. Astfel, vei obține un sunet clar și bine definit, iar abonații tăi de pe YouTube vor înțelege ușor ce ai de zis. Dacă stai mai departe de cameră sau dacă vlogul presupune să te miști în cadru, poți apela la o lavalieră wireless, pe care să o conectezi la cameră.

Sistem de stabilizare

Orice vlogger își dorește ca imaginea clipurilor pe care le postează online să fie perfectă, fără cadre neclare sau imagini tremurate. Astfel de „accidente” pot apărea în timpul filmării din diferite cauze, însă pot fi ușor evitate dacă folosești o cameră cu un sistem de stabilizare a imaginii. Acesta constă într-un mecanism instalat în interiorul obiectivului care sesizează imperfecțiunile imaginii cu ajutorul unor senzori și le corectează automat, astfel încât filmarea să iasă clară, de la cap la coadă.

Dimensiuni reduse

Nu ai nevoie neapărat de o cameră profesională, pentru că a face vlogging nu e același lucru cu a face un film. Așadar, nu trebuie să investești o sumă mare într-o cameră ale cărei performanțe îți depășesc nevoile și care, uneori, chiar te-ar putea incomoda. De exemplu, este mult mai ușor să folosești o cameră de mici dimensiuni pentru a face vlogging, fiindcă e mai simplu de utilizat și îți permite mai multă mobilitate. În cazul tău, un aparat foto cu funcții avansate pentru filmare este cea mai bună opțiune. Din această gamă, poți alege un aparat DSLR, un aparat mirrorless sau un aparat compact.

Camerele video de la F64 sunt perfecte pentru vlogging. Poți să-ți alegi de aici modelul dorit, în funcție de preferințe și de preț, pentru că oferta magazinului este una foarte variată. De asemenea, tot aici poți găsi și o serie de alte accesorii necesare unui vlogger.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!