Cum alegi cea mai bună saltea la un preț accesibil pentru tine

Publicat pe 21 Octombrie 2021
Bugetul reprezintă primul criteriu pe care îl iau în considerare cei mai mulți oameni atunci când intenționează să-și cumpere o saltea nouă. Cu toate acestea, nu putem spune că este și cel mai important factor, dat fiind faptul că vorbim despre un produs esențial pentru un somn odihnitor și, implicit, pentru calitatea vieții.

În general, specialiștii susțin că nu trebuie să ne zgârcim la prețul noii saltele deoarece aceasta este o investiție pe termen lung și o achiziție prioritară. Însă, indiferent de cumpărăturile pe care le facem, întotdeauna trebuie să găsim un echilibru între cost, calitate și nevoile noastre. Descoperă mai departe cum poți alege cea mai bună saltea la un preț accesibil:

Ia în considerare fermitatea saltelei

Criteriul principal de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o saltea este fermitatea produsului. Oamenii sunt diferiți, iar același lucru îl putem spune și despre felul în care dorm sau greutatea corpului lor. De regulă, pe piață există două categorii de saltele la prețuri foarte bune: cele cu arcuri și cele cu spumă. Fiecare dintre ele vine cu diverse variante. Astfel, produsele cu arcuri pot avea arc Bonnel ori Pocket, în timp ce opțiunile cu spumă pot include spumă poliuretanică dar și cu memorie sau latex. Ca să te asiguri că faci o alegere potrivită, iată ce trebuie să știi:

  • dacă dormi pe spate, ai nevoie de o saltea mai fermă, care să-ți ofere suport lombar, dar totodată îndeajuns de moale ca să nu creeze tensiune la nivelul umerilor și spatelui;
  • dacă dormi pe burtă, se recomandă o saltea tare pentru că e necesară susținerea uniformă a corpului în scopul evitării exercitării unei presiuni prea mari asupra toracelui;
  • dacă dormi pe o parte, îți trebuie o saltea medie din punct de vedere al fermității care se va adapta formei corpului tău atunci când îți schimbi poziția;

În ceea ce privește greutatea corpului, persoanele slăbuțe au nevoie de o saltea mai moale, iar cele mai plinuțe, de produse cu un grad ridicat de suport și fermitate.

Ține cont de dimensiunea saltelei

Prețul saltelei variază foarte mult în funcție de dimensiunea produsului ales. Elementele special concepute pentru paturile de o persoană care au, în general, dimensiuni de 80x200 cm, 90x200 cm sau 120x200 cm sunt mai ieftine, în timp ce saltelele pentru paturile matrimoniale costă mai mult și au o lățime care variază între 140 și 200 cm. Dimensiunea este importantă pentru că trebuie să se potrivească perfect cu patul și somiera. Totodată, pe lângă lățime și lungime, trebuie avut în vedere un alt parametru – înălțimea sau grosimea saltelei – care trebuie să fie de cel puțin 18 cm. Grosimea optimă este cuprinsă între 24-30 cm și înseamnă confort crescut și durabilitate mai mare.

Verifică durata de viață a saltelei

Acest parametru se referă la perioada de timp în care salteaua își păstrează proprietățile. În medie, un astfel de produs își menține caracteristicile inițiale timp de 8-10 ani, dar există și producători care garantează o durată de viață de 15 ani. De obicei, saltelele se uzează și își modifică forma în timp, mai ales dacă sunt folosite zilnic. De aceea, trebuie schimbate după o anumită perioadă.

Acordă atenție prețului

Ca să stabilești un buget rezonabil pentru achiziționarea saltelei nu trebuie să treci peste faptul că salteaua îți influențează sănătatea fizică și psihică. De preferat ar fi să nu faci rabat la calitate sau alte compromisuri și să te informezi foarte bine înainte de a cumpăra un produs. Nu pleca din start cu gândul la ceva ieftin pentru că riști să dai banii pe o saltea slabă din punct de vedere al calității, confortului oferit și durabilității în timp. Pentru un produs de calitate, pe care să-l folosești cel puțin 8 ani, care să îmbine confortul și rezistența, cel mai probabil va trebui să plătești între 1.000 și 2.500 de lei (dacă nu prinzi ceva reduceri).

Costul unei saltele este influențat de structura, dimensiunea, grosimea, durata de viață, materialele folosite sau alte facilități oferite de saltea. Ca să te asiguri că alegi un produs accesibil la preț, informează-te corect și ține cont de criteriile esențiale prezentate mai sus.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!