Cum alegi cea mai buna banda de alergare?

Publicat pe 9 Noiembrie 2018
Banda de alergare este unul dintre cele mai cunoscute si in acelasi timp utilizate echipamente de fitness la nivel mondial.

Acest fapt se datoreaza in special usurintei cu care este folosita, dar si faptului ca ofera rezultate bune fara a fi nevoie de exercitii complexe.

Daca doriti sa achizitionati o astfel de banda de alergat electrica pentru acasa, trebuie sa tineti cont de cateva detalii tehnice.

Puterea motorului este printre cele mai importante caracteristici ale aparatului. Un motor mai mare asigura performante mai mari, precum capacitatea de a fi utilizata de persoane cu o greutate mai mare. In acelasi timp, un motor mai puternic permite si mai multe tipuri de exercitii si viteze de deplasare.

Pe piata sunt disponibile benzi cu motor de pana intr-un CP, dar sunt recomandate cele mai mari, peste 2.5CP. Exista si modele care au peste 6 cai putere, insa acelea sunt deja mult mai avansate pentru a fi utilizate ocazional acasa.

Nivelul de pregatire este un alt criteriu important. Desi puteti fi tentati sa achizitionezi un model pentru avansati in ideea ca veti ajunge la un moment dat acolo, trebuie sa tineti cont de faptul ca aceste modele sunt mai costisitoare si de dimensiuni mai mari. Puteti incepe cu o banda de alergare pentru incepatori sau pentru nivel intermediar. Daca, pe de alta parte, sunteti o fire sportiva si faceti alergare frecvent, atunci alegeti o banda mai complexa, pentru avansati. Aceste modele va permit sa experimentati mai multe tipuri de exercitii si deci sa lucrati mai intens.

Banda de alergare trebuie sa permita si inclinarea suprafetei de rulare. Altfel spus, este bine sa optati pentru un model care sa ofere si aceasta optiune. Pot fi benzi cu inclinare electrica sau manuala. Desi cele cu inclinare electrica sunt mai scumpe, sunt si mai usor de utilizat si au mai multe trepte de inclinare. Cu aceste aparate puteti experimenta mersul pe munte sau alergarea in rampa, care este mult mai solicitanta decat orice alta forma de alergare.

Functiile suplimentare completeaza functia de baza cu diverse beneficii. Astfel, puteti opta pentru modele mai simple si mai ieftine, sau modele mai complexe, care pot integra ecrane mai mari (ce permit de exemplu urmarirea unui film), difuzoare pentru muzica, diversi senzori pentru a monitoriza si indica spre exemplu ritmul cardiac sau numarul de calorii arse.

Atunci cand alegem trebuie insa sa ne gandim si la locul in care va sta aceasta. O banda de alergat poate ajunge la 200 de kg greutate, deci mutarea ei nu este simpla. Apoi, lungimea efectiva a benzii este importanta, mai ales daca va fi folosita de o persoana inalta, cu pas mare.

Domenii: Media, Lifestyle

Adcentric Consulting SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →