Cum alegi cea mai buna bicicleta eliptica?

Publicat pe 24 Iulie 2019
O bicicleta eliptica este un aparat de fitness foarte practic, oferind beneficii pe termen lung.

Cei ce doresc sa faca mai multa miscare insa nu isi gasesc niciodata timp sa mearga la sala ori isi gasesc de fiecare data scuze sa stea in casa, un astfel de aparat reprezinta cea mai potrivita cale de a imbina cele doua dorinte su maxim de avantaje pentru sanatate.

Cea mai buna bicicleta eliptica este cea pe care o folosim, asa ca este important sa alegem una care sa ni se potriveasca. Acest tip de aparat de fitness pentru acasa are avantajul ca poate fi folosit de cei mai multi dintre noi, fiind usor de utilizat si chiar si de cei cu o greutate mai mare sau care au probleme cu articulatiile, caci acestea nu sunt suprasolicitate.

Desi majoritatea modelelor se aseamana in ceea ce priveste specificatiile, este bine sa fim atenti la cateva detalii.

Greutatea maxima admisa – desi de regula este vorba de undeva la 100 de kg, este bine sa verificam acest lucru. Daca depasim cu putin greutatea prevazuta, aparatele se vor strica mai usor si mai repede, iar scopul nu va fi atins.

Motorul si aplasarea lui. Exista trei tipuri de modele in acest sens: bicicleta eliptica cu motor in fata, bicicleta eliptica cu motor in mijloc si bicicleta eliptica cu motor in spate. Primul model este cel mai nou aparut, dar si cel mai scump. (Daca veti cauta bicicleta eliptica pret veti vedea exact cat anume costa acest tip)

Senzori integrati. Modelele mai vechi au de regula mai putini senzori, in timp ce cele de ultima generatie sunt prevazute cu multe astfel de elemente care sa monitorizeze antrenamentul si efectele acestuia. Numarul de senzori influenteaza in mod direct si pretul final, insa anumite caracteristici sunt mai mult decat binevenite.

Numarul de programe. Fiecare tip de aparat eliptic are setat un anumit numar de programe de antrenament, care faciliteaza organizarea rutinei de exersare a utilizatorului. Programele seteaza in mod automat bicicleta pentru a asigura un anumit tip de antrenament, o anumita rezistenta si eficienta. Totodata, varietatea astfel oferita de aparat contribuie si la mentinerea interesului utilizatorului pe termen lung, acesta schimband periodic tipul de exercitii si aducand astfel noutate in rutina zilnica.

O bicicleta eliptica este un aparat fitness de interior la indemana tuturor. De regula nu ocupa mult spatiu, iar antrenamentele pot fi distractive, pe ritmuri de muzica sau atunci cand privim un serial tv. Pe termen lung, acea ora sau jumatate de ora de pedalat va contribui la starea de bine, la un corp mai usor, mai tonifiat si mai plin de energie.


Adcentric Consulting SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →