Cum alegi cea mai buna motosapa

Publicat pe 22 Ianuarie 2021
Motosapa pregateste solul in vederea culturilor datorita actiunii frezelor din dotare, spre deosebire de un motocultor care este mai puternic si ne permite sa lucram pe o suprafata de mai mari dimensiuni. Aerarea solului, plivitul sau zdrobirea bulgarilor de pamant…toate acestea le poate face o motosapa. Cu ajutorul unei motosape poti elimina buruienile, este mult mai rapid si mai usor decat cu o sapa clasica.

Insa, datorita faptului ca exista o multime de modele pe piata, te intrebi cu siguranta care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi cea mai buna motosapa.

Pozitia plugului

Pozitia plugului este cea care va determina gradul de manevrabilitate al motosapei. Exista pe piata trei astfel de pozitii: pozitionarea frontala, perfecta pentru gradinarit si pentru un teren de mai mici dimensiuni, pozitionarea plugului la mijloc, ideala pentru cei care au dureri de spate si plug pozitionat la spate, cea mai comoda si performanta varianta de motosapa dar si cea mai scumpa.

Maner ergonomic

Datorita aderentei si formei sale speciale, acest ghidon limiteaza vibratiile motorului ceea ce face utilizarea motosapei mai confortabila. Ghidonul este reglabil pe inaltime pentru a putea fi adaptat in functie de inaltimea utilizatorului si pentru a proteja spatele acestuia.

Motorul

Motorizarea unei motosape se alege in functie de natura terenului. Cu cat terenul este mai dur si mai tare, cu atat este nevoie de o motorizare mai puternica. In general, o motosapa este echipata cu o motorizare in 4 timpi si cu o putere cuprinsa intre 4,5-6 kW, cu mai multe viteze.

Cele mai performante modele de pe piata sunt echipate cu un demaraj electric.

Frezele

Frezele, cele mai importante elemente in cazul unei motosape sunt compuse din patru cutite care vor afana solul. In functie de marimea terenului de lucrat si modelul motosapei, poti alege intre 4 si 6 freze. Exista mai multe modele pentru a sapa, plivi sau a zdrobi bulgarii de pamant. Sunt usor de demontat cea ace iti va permite sa variezi utilizarea motosapei tale in functie de teren.

Mai multe detalii pe degradina.com!

Domenii: Agricultura

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!