Cum alegi cel mai potrivit ghiozdan pentru copilul tău

Publicat pe 20 Septembrie 2021
Ghiozdanul va fi companionul copilului tău de-a lungul întregului an școlar și, dacă alegi un produs de calitate, acesta îl poate utiliza pentru o perioadă mai lungă de timp. În cele mai multe cazuri, elevii își aleg accesoriile școlare în funcție de design. Este suficient pentru cei mici să vadă o imagine cu eroul preferat pentru a considera că acela este produsul perfect.

Pentru părinți, însă, când vine vorba de ghiozdane școlare, principala grijă o reprezintă sănătatea copiilor, care depinde în mare măsură de ce anume au în ghiozdan și felul în care aceștia îl transportă în fiecare zi. Iată câteva criterii importante de care să ții cont atunci când alegi un ghiozdan împreună cu copilul tău.

Alege mărimea potrivită

Deși nu sunt propriu-zis obiecte vestimentare, ghiozdanele sunt de asemenea disponibile în diferite mărimi. Poți găsi informații despre dimensiunile lor, categoria de vârstă și mai ales intervalul de înălțime și greutate pentru care au fost concepute. Alege o dimensiune potrivită pentru înălțimea copilului tău, astfel încât acesta să nu fie nici prea mare și greu de transportat, nici prea mici și neîncăpător.

Design pentru o postură corectă

De la preșcolari până la studenți, purtătorii de ghiozdane sau rucsacuri sunt expuși pericolului unei posturi greșite. Dacă produsul îi forțează să meargă cu umerii aplecați, există riscul să sufere de dureri lombare care se pot transforma ușor în probleme mai grave de sănătate.

În schimb, un ghiozdan cu întăritură pe spate, mulat pe coloana vertebrală, cu greutatea distribuită axial pe întreaga lungime a acesteia, îi va obliga să mențină umerii drepți și poziția corectă. În aceste condiții, volumul transportat nu mai este atât de important, deoarece greutatea se împarte uniform. Așadar, nu greutatea ghiozdanelor reprezintă cea mai importantă problemă, ci modelele nepotrivite, non-ergonomice.

Compartimentarea

Printre criteriile practice de alegere a ghiozdanului potrivit se numără și compartimentarea. În funcție de vârstă, dar și cursurile și activitățile urmate, poți decide împreună cu copilul dacă are nevoie de un singur compartiment sau mai multe.

Existența unor buzunare laterale este utilă pentru depozitarea sticlei de apă sau a altor obiecte ce ar trebui să se afle la îndemână. Buzunarele mici, exterioare, pot adăposti portofelul, cheile sau căștile. Dacă siguranța bunurilor este un criteriu la care ții, alege un ghiozdan cu buzunare interioare și fermoarul principal ascuns în partea interioară, lipit de corp.

Compartimentarea corectă este utilă și pentru educarea spiritului organizatoric al elevului. Cu cât își poate așeza rechizitele în mai multă ordine, cu atât va putea deveni mai disciplinat în viața de zi cu zi.

Aspectul

Deși nu trebuie să fie principalul criteriu de achiziție, designul este un aspect important pentru copilul tău, care va purta acest obiect zi de zi. Așadar, după ce ați ales măsura corectă și caracteristicile ergonomice necesare, este momentul să vă orientați asupra aspectului.

Aici îi poți oferi o oarecare libertate celui mic, pentru a te asigura că ghiozdanul va fi pe placul său. Din fericire, produsele sigure și de calitate au și o gamă variată de designuri și modele pe placul copiilor. Puteți de asemenea și să optați pentru un model simplu pe care micuțul să îl personalizeze cu diferite accesorii. Astfel, te poți asigura că ghiozdanul are caracteristicile practice necesare în timp ce copilul va fi mulțumit să își creeze singur modelul perfect.

Alegerea ghiozdanului este un moment esențial înainte de fiecare început de an școlar. Siguranța și ergonomia ar trebui să primeze, însă este important și să îi oferi copilului libertatea de a alege un model care îi place sau de a-și personaliza ghiozdanul așa cum își dorește.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!