Cum alegi fotoliul din sufragerie?

Publicat pe 8 Mai 2021
Când îți amenajezi sufrageria, una dintre cele mai interesante achiziții pe care le vei face, este fotoliul preferat.

 Dacă îți faci griji despre cum să îl alegi, cum să îl potrivești cu canapeaua și restul elementelor din cameră, poți afla în continuare toate informațiile de care ai nevoie pentru o decizie înțeleaptă. Există destul de puține reguli pe care trebuie să le respecți, dar există multe stiluri diferite, astfel încât îți va fi greu să-ți dai seama unde te încadrezi cu exactitate. Poți alege fotolii de la Yongo, iar apoi citește sfaturile de mai jos.

1. Stilul

Poate crezi că vei alege fotoliul din sufragerie în funcție de confortul pe care ți-l oferă. Adevărul este că sunt mai multe detalii la care trebuie să fii atent, astfel încât fotoliul să se poată integra perfect în decorul sufrageriei tale. Ai nevoie de un stil tradițional sau modern? Vrei un design minimalist sau unul clasic? Vrei un fotoliul în care să poți să dormitezi sau unul în care să citești? Decide-te asupra stilului, iar opțiunile de căutare se vor restrânge și vei putea face alegerea perfectă.

2. Mărimea

Va trebui să alegi un fotoliu în care să te simți confortabil dar, în același timp, acesta trebuie să încapă în sufragerie. Camera este un spațiu sociabil în care membrii familiei dar și oaspeții trebuie să aibă loc să socializeze și să poată să se miște lejer. Va trebui să iei în considerare și mobilierul deja existent în sufragerie, astfel încât să nu alegi un fotoliu de dimensiuni prea mari, care să te oblige să te lovești de colțuri. Scaunul ar trebui să fie ferm și să poți ieși cu ușurință din el. Brațele ar trebui să stea confortabil pe cotiere și picioarele ar trebui să se sprijine bine pe podea.

3. Materialul

Indiferent ce fotoliu vei alege, este foarte probabil ca el să reziste mulți ani de acum încolo. Deși materiale actuale sunt trainice, fără a pierde din frumusețe, va trebui să iei în considerare anumite detalii, cum ar fi faptul că ai copii mici sau animale de companie. În aceste cazuri, o catifea elegantă se poate să nu fie cea mai potrivită alegere. În schimb, dacă sunt doar adulți în casă, poți opta pentru o piele luxoasă ori un satin elegant. O senzație cu adevărat confortabilă vei obține alegând lâna, care este și puțin mai formală.

4. Prețul

Cu siguranță îți dorești un produs de calitate dar asta nu înseamnă că trebuie să te falimentezi. Alege o piesă de mobilier care să îți placă, atât din punct de vedere estetic dar și al confortului, însă nu fă eforturi financiare care te copleșesc. Poți găsi o mulțime de variante care să te satisfacă, la prețuri mai mult decat accesibile. Pe de altă parte, nu te du nici în extrema în care alegi cel mai ieftin produs, doar pentru a bifa cumpărarea unui fotoliu pentru sufragerie. În general, toate produsele ieftine suferă la capitolul calitate, iar asta te afecta încă din prima clipă când te vei așeza pe el.

5. Cadrul

Cel mai comun material pentru realizarea cadrului este lemnul, însă există și variante din metal sau chiar plastic. Ramele din oțel sunt cele mai rezistente și te poți baza pe ele pentru o utilizare de lungă durată chiar și în condiții extreme, cum ar fi copiii mici.

6. Umplutura

Fotoliile umplute cu spumă au o rezistență ridicată, cele cu memorie vor oferi o amortizare convențională, iar cele care au structură cu arcuri oferă un suport de lungă durată. Fotoliile cu perne suprapuse pentru cadru, oferă un plus de confort și un aspect relaxat.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!