Cum alegi modelul potrivit de pavele pentru grădina ta?

Publicat pe 13 Noiembrie 2020
Amenajarea grădinii este o misiune la fel de importantă ca stabilirea designului interior al locuinței. La urma urmei, ți-ai dorit o casă cu curte tocmai pentru a te putea bucura de beneficiile pe care ți le oferă o grădină frumoasă. Dacă un grădinar priceput te poate ajuta să plantezi și să întreții florile, gazonul și copacii din curte, noi îți putem oferi informații utile pentru pavarea aleilor din grădină.

Alegerea modelului potrivit de pavele pentru amenajarea aleilor și a terasei nu este o decizie foarte simplă. Trebuie să ții cont de mai multe criterii, astfel încât să cumperi cel mai bun produs pentru nevoile tale. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care ar fi bine să le ai în vedere atunci când cauți modele de pavele pentru grădina ta.

Tipul de pavele

Prima decizie pe care trebuie să o iei se referă la tipul de pavaj dorit. Îți recomandăm să folosești pavele din beton vibropresat, care sunt realizate cu o tehnologie modernă, astfel încât sunt foarte rezistente, ușor de întreținut, au un aspect estetic deosebit și un preț accesibil. Și aceste pavele sunt însă de mai multe feluri:

  • Pavele pentru alei pietonale: au o grosime de aproximativ 40 mm și sunt ideale pentru amenajarea terasei din curte, a locului pentru grătar și a micilor alei pe care te vei plimba, ca să grădinărești sau ca să te relaxezi la tine în grădină.
  • Pavele pentru acces auto: au o grosime mai mare, de aproximativ 60 mm, sunt mai rezistente și recomandate pentru amenajarea locului de parcare din curte și pentru aleile pe care va circula mașina.

Stilul de amenajare

În privința stilului de amenajare, specialiștii noștri peisagiști recomandă stabilirea unui design clar, care să țină cont în special de arhitectura locuinței tale. Desigur, alegerea o poți face în funcție de preferințele personale, dar ar fi bine să ai în vedere că pavajul din curte trebuie să completeze armonios amenajarea exterioară.

Astfel, poți opta pentru următoarele stiluri:

  • Stilul carpatin: ideal pentru o casă la munte sau o locuință veche, renovată, la țară. Accentul se pune pe integrarea materialelor naturale (lemn și piatră) în design, astfel încât pavelele pe care le alegi trebuie să fie cât mai simple, cu forme neregulate, curbate și să imite cât mai mult piatra naturală. Alege nuanțe de maro, teracotă, crem sau gri și nu ezita să optezi inclusiv pentru un model antichizat.
  • Stilul regal: este recomandat pentru o locuință în stil clasic, elegantă și pretențioasă. Pavajele realizate în stil regal pun accentul pe detalii, forme geometrice și reguli clare, care nu lasă nimic la întâmplare. Alege culori sobre, în nuanțe de alb, gri sau crem și creează modele geometrice elaborate, prin jocuri de culori și texturi. Acest stil este recomandat pentru o grădină mare, cu multă vegetație atent întreținută.
  • Stilul nordic: este un stil de amenajare mai simplu, ideal pentru grădinile mai mici, întâlnite de obicei la oraș. Pavelele pe care trebuie să le folosești sunt cele în tonuri de alb, negru și gri, cu ajutorul cărora poți obține un model geometric, rectangular. Dacă ai o grădină foarte mică, poți să creezi un efect optic de mărire a suprafeței, folosind pavele în nuanțe mai deschise.
  • Stilul iberic: pune accent pe culoare și efecte optice îndrăznețe, astfel încât este foarte popular și ușor de adoptat chiar și într-o curte mică. Alege pavele în nuanțe de bej sau maro și combină culorile: folosește borduri sau palisade în tonuri diferite față de pavele. Libertatea și bucuria de a trăi sunt regulile de bază, iar pavajul poate fi completat foarte inspirat cu diferite obiecte decorative (ghivece de flori, vase de ceramică) sau cu zone de pietriș.

Culoarea pavelelor

Ca să alegi culoarea potrivită pentru pavajul din grădină, îți recomandăm să ai în vedere stilurile de amenajare menționate mai sus.

Dacă tot nu te poți decide, atunci ține cont de următorul aspect: culoarea pavelelor trebuie să fie potrivită cu nuanța gardului și a tencuielii decorative de pe casă. Astfel, poți alege o culoare care să contrasteze puternic cu acestea sau dimpotrivă, poți opta pentru un ton similar, care să le completeze.

Dacă vei ține cont de sfaturile specialiștilor noștri, vei găsi cu siguranță modelul cel mai potrivit de pavaj pentru grădina ta.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!