Cum alegi motocicleta visurilor tale: 5 detalii esențiale

Publicat pe 18 Februarie 2022
Dacă te fascinează lumea motociclismului, iar stilul tău de viață se bazează pe viteză, adrenalină și libertate, cu siguranță îți dorești și un motor pe măsură. Acesta trebuie să-ți ofere deopotrivă confort și siguranță, să fie performant și să-ți vină bine. Însă, posibilitățile sunt multiple, iar alegerea poate fi dificilă, în special atunci când nu ai prea multă experiență în domeniu.

Pentru a-ți ușura misiunea, îți atragem atenția asupra câtorva detalii esențiale pe care trebuie să le ai în vedere pentru achiziția vedicului dorit. Iată despre ce este vorba:

1. Ia în considerare tipurile de motociclete

Mai mult ca sigur fiecare persoană are un model de motocicletă favorit, însă asta nu înseamnă neapărat că se pliază nevoilor și dorințelor sale. Există motociclete diferite, cu funcționalități și caracteristici distincte. Printre cele mai populare modele se află Standard/Naked, o motocicletă clasică ideală pentru mersul în oraș sau începători, Cruiser, opțiunea perfectă pentru plimbările lungi și Enduro, varianta preferată pentru deplasările pe teren accidentat. Modelele Sport sunt și ele preferate pentru traseele off-road și concursuri sportive, în timp ce colecția de motociclete Adventure este potrivită celor cu un real spirit de aventură. Cu siguranță, alegerea modelului ține și de felul cum vei utiliza motocicleta și drumurile pe care o vei conduce.

2. Asigură-te că vehiculul “îți vine bine”

Odată ce ai stabilit modul de exploatare și ai deja în minte câteva modele trebuie să te gândești și la postura ta corporală. Trebuie să alegi întotdeauna motorul în funcție de înălțimea și greutatea ta corporală. Practic, acesta trebuie să-ți vină bine, ca un costum. Este important să ajungi ușor cu picioarele jos, să manevrezi ghidonul și motocicleta cu ușurință și să-ți păstrezi bine echilibrul. Gândește din perspectivă ergonomică și ia în calcul detalii precum flexarea brațului, unghiul genunchiului, poziția trunchiului sau lățimea șeii întrucât toate influențează semnificativ confortul și precizia.

3. Verifică greutatea motocicletei

Greutatea ta corporală reprezintă un aspect cheie în procesul de achiziție al motocicletei, însă și greutatea vehiculului are un cuvânt de spus. Atunci când conduci trebuie să controlezi motorul foarte bine, de aceea este important să aibă o greutate accesibilă pentru tine. De exemplu, o persoană firavă ar putea avea probleme cu echilibrul și manevrarea unei motociclete solide atunci când atinge viteze mari. Greutatea unui vehicul de acest gen crește proporțional cu viteza pe care o poate atinge.

4. Stabilește capacitatea motorului

În lumea motociclismului se spune că există o regulă nescrisă: începătorii pot alege o motocicletă de 600 cmc, iar avansații de 1.000 cmc. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Ca să poți învăța ușor și în siguranță cum să conduci un motor îți va trebui un vehicul cu o capacitate mai mică de 600 cmc. În principiu, 400-500 cmc ar trebui să fie maximul pentru începători. Însă nu se rezumă totul doar la capacitatea motorului pentru că aceasta trebuie să fie corelată cu masa, arhitectura și tipul motocicletei pentru alegerea modelului potrivit.

5. Calculează-ți cu atenție bugetul

O motocicletă reprezintă o investiție pe termen lung. Ca să-ți alegi modelul favorit trebuie să iei în calcul și un buget adecvat. Suma alocată poate crește exponențial, însă este important să nu sacrifici cheltuielile esențiale sau să faci rabat la calitate. Ai grijă să alegi cel mai potrivit model pentru tine, iar aici să te gândești și la partea financiară, care trebuie să includă atât motocicleta cât și echipamentul ori alte costuri suplimentare care pot apărea.

Bucură-te de viața pe două roți odată ce ți-ai găsit motocicleta potrivită! Fiecare kilometru parcurs te va face să te simți extraordinar, mai ales atunci când guști senzația condusului din șaua modelului pe care l-ai ales cu atât de multă atenție la detalii.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!