Cum alegi o imprimantă 3D pentru afacerea ta? 4 sfaturi utile

Publicat pe 26 Ianuarie 2023
Din ce în ce mai multe afaceri din România apelează la noile dispozitive digitale pentru a crea rapid, eficient, cu materiale calitative și la prețuri atractive întocmai obiectele care țin de domeniul lor de activitate.

Din ce în ce mai multe afaceri din România apelează la noile dispozitive digitale pentru a crea rapid, eficient, cu materiale calitative și la prețuri atractive întocmai obiectele care țin de domeniul lor de activitate. Dacă ești la început de drum sau vrei să-ți dezvolți businessul, atunci orientează-te către o imprimantă 3D pentru firma ta!

La 3dinbox.ro, vei găsi o gamă extinsă de imprimante 3D profesionale care te vor ajuta în crearea obiectelor din domeniu, indiferent dacă activezi în medicină, învățământ, în automobile, arhitectură sau design. Iată totodată patru sfaturi utile de care să ții cont înainte de a investi în imprimanta 3D potrivită pentru afacerea ta.

Ține cont de brandul imprimantei 3D

Atunci când te uiți, fie online sau în magazinele fizice, la imprimantele 3D, unul dintre criteriile de luat în considerare este brandul acesteia. Dacă te întrebi de ce, este foarte simplu.

Unele firme oferă îndrumare cu privire la produsul achiziționat, cât și reparații și mentenanță, pe când alte firme „no-name“ s-ar putea să nu garanteze ajutorul de care ai avea nevoie ulterior. Printre cele mai populare sunt imprimantele 3D Creality Ender-3 S1, cât și branduri precum: Anisoprint, Polymaker, Sinterit, Zortrax, OMNI 3D, CreatBot și numeroase altele.

Ia în considerare tehnologia imprimantei 3D

În funcție de materialele utilizate, de modul de imprimare și de obiectele 3D pe care vrei să le realizezi, există mai multe tehnologii de luat în considerare. Printre cele mai cunoscute sunt cele care utilizează materiale precum rășini sau filamente; ambele se împart ulterior în mai multe categorii având în vedere articolele pe care vrei să le materializezi. Ele pot fi rigide sau maleabile, fine sau zgrunțuroase, rezistente sau mai slabe.

Imprimarea 3D prin extrudare FDM - cu un design office-friendly și nu numai, imprimarea 3D FDM aduce întotdeauna cele mai bune rezultate într-un timp foarte scurt și întocmai așa cum ți-ai propus. Folosește diferite filamente, precum ABS, PLA, PC, polietilenă cât și alte materiale. Este utilizată pentru obiecte materializate la temperaturi înalte, forme de turnare sau prototipuri de matrice.

Imprimarea 3D prin stereolitografie SLA - este excelentă pentru materializarea obiectelor bogate în detalii, de diferite dimensiuni, cu finisaje durabile și de calitate. Poate fi folosită în domeniile medicale, auto, pentru matrițe și prototipuri, pentru crearea bijuteriilor și a altor obiecte cu design complex. Imprimarea 3D prin stereolitografie utilizează rășini.

Imprimarea 3D cu pulbere SLS - această tehnologie îți oferă posibilitatea de a imprima într-un timp scurt diferite obiecte din domeniul tău, precum articole de serie mică, modele de turnare cât și diferite produse de feronerie și nu numai. Acest model utilizează pulberi plastice și termoplastice, pulberi metalice, din sticlă și ceramice.

Stabilește domeniul de utilizare al imprimantei 3D

În afară de tehnologia și brandul imprimantei 3D este esențial să iei în considerare domeniul tău de activitate, cât și obiectele pe care urmează să le materializezi. Așadar, o imprimantă 3D este frecvent întâlnită în nișe precum:

tehnica medicală - mulaje, coronițe pentru dinți, aparate prostetice;

în domeniul gastronomiei pentru logo, forme de prăjituri, diferite inserții personalizate;

arhitectură - pentru crearea de prototipuri și matrițe;

auto - pentru piese de dimensiuni variate etc.

Verifică atent caracteristicile imprimantei 3D

Un alt criteriu de luat în considerare atunci când vrei să investești într-o imprimantă 3D profesională ține de caracteristicile specifice ale acesteia, precum partea mecanică - hardware-ul, volumul de construire, volumul echipamentului, programele digitale utilizate, mărimea filamentului, capul de printare cât și alte aspecte specifice ale dispozitivului sau ale obiectelor imprimate 3D.

Înainte de investi într-o imprimantă 3D, creează o listă cu obiectele pe care urmează să le materializezi: huse de telefon, proteze dentare, căni, vaze, carcase de mașină, prototipuri și machete etc., astfel încât să poți achiziționa întocmai dispozitivul potrivit, cât și materialele, accesoriile și piesele necesare.

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!