Cum alegi o ladă frigorifică de calitate?

Publicat pe 6 Februarie 2020
Lada frigorifică este un aparat electrocasnic (a se evita confuzia cu lada frigorifică portabilă pe care o luăm la picnic) util pentru depozitarea spre congelare a unei game generoase de alimente: cărnuri, legume, fructe, produse preparate și semipreparate etc. O ladă frigorifică de acest fel este foarte utilă atunci când trebuie să congelezi alimente de dimensiuni medii, sau care dispun de o formă incompatibilă cu spațiul de care dispui în congelator.

Cumpărarea unui astfel de produs electrocasnic reprezintă o adevărată investiție pe termen lung, deoarece lada frigorifică este un aparat performant, economic și accesibil oricărui buget. Mai mult decât atât, lada frigorifică este și un produs cât se poate de flexibil, oferind o mulțime de soluții pentru așezarea alimentelor (mici și medii), cu scopul de a fi congelate. Așadar, pentru a cumpăra online o ladă frigorifică performantă este important să ții cont de câteva criterii importante:

Alegerea lăzii frigorifice - Funcțiile sale de congelare

Acest prim punct are la bază două criterii de selecție foarte importante:

Capacitatea de congelare

O mulțime de lăzi frigorifice ajung chiar și la capacități de peste 400 de litri. Acest criteriu trebuie foarte bine analizat, pentru că determină necesarul de congelare de care vrei să dispui. Nu are sens să cumperi un astfel de aparat electrocasnic ce depășește cu mult nevoile tale, însă îți sugerăm să aloci și o anumită marjă suplimentară, pentru nevoi speciale. Pentru spațiile înguste, recomandăm lăzile frigorifice cu dispunere pe verticală, ce descriu spații de congelare supraetajate.

Capacitatea de congelare efectivă

Cel de-al doilea criteriu (îl mai poți găsi în specificațiile tehnice denumit și “Puterea ansamblului”) este la fel de important ca cel de mai sus, deoarece arată eficiența produsului pe care dorești să îl achiziționezi. Acest indicator măsoară cantitatea de alimente congelate (kg) într-un anumit interval de timp (h). Considerăm că o ladă frigorifică eficientă oferă o putere optimă a ansamblului cu valoarea de 10-30 kg / 24 h.

Alegerea lăzii frigorifice - Sistemul de iluminat

Un astfel de sistem inteligent pentru congelarea alimentelor nu doar că îți permite o mai buna vizibilitate în spațiile pentru depozitare, însă oferă și un consum eficient de energie electrică, la același nivel ridicat de confort. Pe piață există lăzi frigorifice cu sisteme de becuri normale, însă trebuie să știi că astfel de surse consumă mai mult decât cele ecologice. Cele din urmă sunt pe bază de becuri LED, o alegere cât se poate de inspirată, în privința consumului de energie și a costurilor de utilizare a unei astfel de aparat frigorific.

Alegerea lăzii frigorifice - Aspect și mobilitate

Din punct de vedere al dimensiunilor, lăzile frigorifice acoperă o gamă mare de forme, așadar, integrarea acestui produs în spațiul (deja) ocupat cu mobilă al unei bucătării va fi o treabă simplu de realizat. De fapt, dimensiunile și forma unei lăzi frigorifice se numără printre cele mai importante selecții de alegere, în privința unui astfel de dispozitiv pentru congelare.

Din punct de vedere al design-ului, ultimele modele de lăzi frigorifice le oferă utilizatorilor libertatea de a utiliza mult mai simplu setările sau informațiile disponibile pe afișajele LCD.

Din punct de vedere al cromaticii, nuanțele disponibile pentru un astfel de aparat electrocasnic sunt: clasicul alb (majoritatea lăzilor frigorifice), argintiu, negru etc

Din punct de vedere al mobilității, clienții pot avea acces la lăzi frigorifice fixe sau mobile. În cazul produselor fixe, acestea sunt susținute de o bază formată din picioare. În cazul lăzilor frigorifice mobile, picioarele sunt înlocuite de roți, pentru un transport rapid și sigur.

Alegerea lăzii frigorifice - Flexibilitate prin compartimentare

Lăsăm pentru final unul dintre cele mai importante criterii, privind alegerea unei lăzi frigorifice de calitate: compartimentarea spațiului interior pentru depozitare. Recomandăm alegerea unui produs a cărui suprafață dedicată compartimentarii poate fi gândită după bunul plac (recompartimentare), în funcție de anumite nevoi.

Dacă este nevoie de o regândire a spațiului interior (mai ales în cazul produselor alimentare cu forme incompatibile cu zonele pentru depozitare), coșurile metalice din interior se pot scoate cu ușurință, generând astfel mult mai mult loc.

Un astfel de produs electrocasnic păstrează alimentele congelate în cele mai bune condiții de conservare, oferind soluții optime pentru o problemă cu care multe congelatoare clasice se confruntă: spațiul destinat compartimentării. Comanda online și tu unul chiar acum!

Domenii: Investitii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →