Cum alegi o mașină pentru flota auto a companiei

Publicat pe 23 Ianuarie 2020
Autoturismele care compun flota auto a companiei tale sunt adevărați ambasadori de brand, așa că trebuie să le alegi cu atenție dacă îți dorești o imagine impecabilă în domeniul în care îți desfășori activitatea.

Mai mult, cu cât îți concentrezi atenția asupra mașinilor, cu atât vor rezista ani la rând, contribuind la economii de costuri și notorietatea business-ului. Nevoia de mobilitate există în cadrul fiecărei organizații, de aceea e important ca firmele să găsească cele mai bune soluții atunci când intenționează să-și extindă flota auto. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să găsești mașina potrivită:

Experiența la volan

Atunci când le pui angajaților tăi la dispoziție un autoturism de serviciu, în mod clar îți dorești drumuri mai puțin obositoare pentru acestea și călătorii economice. Îndreaptă-ți atenția către o mașină care să includă tehnologii inteligente precum tempomat cu dispozitiv ajustabil pentru limitarea vitezei, cameră care se activează automat atunci când selectezi marșarierul, senzori ce facilitează parcarea, sistem de asistență la pornirea din rampă sau asistență de urgență. Astfel de lucruri simplifică activitatea șoferului și îi crește capacitatea de concentrare, ceea ce contribuie la o întreținere mai bună a autoturismului, siguranță sporită și costuri de utilizare mai mici.

Confort

O mașină ultramodernă, cum este de pildă noul Ford Transit Courier, trebuie să beneficieze de un design deosebit, atât în interior cât și la exterior, pentru a-i asigura conducătorului tot confortul de care are nevoie în trafic. În acest sens, dat fiind faptul că mașina va fi utilizată în timpul serviciului este util ca conectivitatea avansată să permită controlul fără efort al telefonului mobil, navigației sau radioului. Totodată, este indicat un autoturism care să includă faruri automate, ștergătoare cu senzori de ploaie, dezghețare automată sau sistem de control electronic automat al temperaturii.

Spațiul este esențial pentru o mașină din flota auto a unei companii, mai ales dacă este vorba despre un domeniu de activitate ce necesită adesea transportul încărcăturilor voluminoase. Totodată, o tehnologie care face imposibilă alimentare greșită trebuie să fie pe lista ta de dotări în cazul autoturismului de serviciu pentru că angajații sunt adesea stresați și obosiți, iar asta poate conduce la folosirea eronată a unui carburant.

Performanță și eficiență

Vorbim de o mașină de firmă, iar asta înseamnă că trebuie să fie eficientă și agilă. O transmisie cu 6 trepte va conduce la economii de combustibil semnificative. În plus, e necesar să te orientezi și către un autovehicul care să aibă emisii de CO2 reduse, pentru a nu întâmpina probleme pe termen lung.

Manevrarea extrem de simplă reprezintă, de asemenea, un criteriu de performanță, în special pentru vehiculele multifuncționale mai mari. O aerodinamică bună va ajuta la economisirea combustibilului, lucru dorit de toate companiile care au o flotă auto. Același scop îl are și funcția de pornire-oprire automată, atunci când mașina este la semafor sau când așteaptă în trafic.

Siguranță

Securitatea și bunăstarea conducătorului auto este extrem de importantă, la fel și integritatea mașinii. Pentru a beneficia de acest lucru, trebuie să alegi un autovehicul inteligent și sigur, care să integreze tehnologii special concepute pentru protecție. În acest sens, poate fi vorba de controlul electronic al stabilității, controlul tracțiunii pentru aderență maximă, sistem de avertizare timpurie în cazul unei pene, sistem de frânare cu antiblocare roți ori protecție împotriva răsturnării. De asemenea, tot pentru siguranță e nevoie de airbaguri, sistem de alarmă ori închidere centralizată.

Valoare de revânzare

Atunci când alegi o mașină pentru flota auto a companiei, concentrează-te și pe valoarea de revânzare. Nu este indicat să te interesezi doar de modele atrăgătoare, mici, care să nu aibă spațiu suficient, deoarece vor fi foarte dificil de vândut. Totodată, un autovehicul care nu oferă eficiență și funcționalități avansate va fi mult mai dificil de înstrăinat peste o anumită perioadă de timp, mai ales că tehnologia este în continuă evoluție.

Un autoturism pentru firmă nu este doar un bun funcțional, ci reprezintă o dovadă a profesionalismului. Atunci când îți extinzi flota, este recomandat să alegi o mașină ale cărei caracteristici să se potrivească cu nevoile reale ale afacerii, să fie o variantă economică și de încredere.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →