Cum alegi piesele de schimb pentru tractor: Top 4 criterii esențiale

Publicat pe 21 Aprilie 2021
Tractorul a devenit un utilaj indispensabil în agricultură, datorită faptului că poate fi folosit pentru o serie de lucrări mecanizate, începând de la pregătirea terenului până la transportul recoltei. Din acest motiv, tractoarele sunt cele mai solicitate utilaje din parcul auto al oricărui fermier, iar acest fapt duce și la o uzură mai rapidă a pieselor și altor componente. Acestea trebuie înlocuite periodic, iar în cele ce urmează îți vom arăta care sunt aspectele esențiale de care să ții cont, atunci când îți alegi piesele de schimb.

Evită să cumperi piese second hand

Atunci când cauți o piesă de schimb, vei găsi și oferte second hand care pot părea atractive la prima vedere. Chiar dacă prețurile sunt mai mici, nu te lăsa păcălit de acest amănunt, pentru că o piesă deja folosită are o durată de viață mai mică decât una nouă. Prin urmare, chiar dacă plătești mai puțin, piesa pe care o cumperi se va uza mai rapid decât te aștepți, iar atunci vei fi nevoit să repeți operațiunea. Nu mai vorbim de faptul că, în cazul unei piese noi, poți estima cu mai multă precizie perioada de utilizare și vei ști exact când este momentul să o schimbi. De cealaltă parte, o piesă second hand poate ceda când te aștepți mai puțin, ceea ce complică mult lucrurile.

Caută piesele originale sau garantate de producător

Chiar dacă sunt mai scumpe, piesele originale sunt de preferat celor provenite de la diverși producători, de multe ori, de calitate îndoielnică. De obicei, piesele originale se pot comanda sau se găsesc la magazinele producătorului sau la dealerii autorizați. De asemenea, și piesele produse de alte companii care au acordul producătorului sunt de bună calitate, acestea având inscripționat atât logo-ul companiei respective cât și pe cel al companiei care a produs tractorul. Cele mai convenabile din punctul de vedere al raportului calitate-preț sunt piesele aftermarket, fabricate de companii care au cumpărat drepturile de producție de la producătorul inițial. Acestea costă mai puțin decât piesele originale, însă respectă aceleași standarde de calitate și sunt la fel de durabile ca și acestea.

Cumpără doar de le furnizori de încredere

Cea mai sigură sursă o reprezintă magazinele specializate de piese pentru utilaje agricole, iar în acest caz este bine să te adresezi unuia recunoscut pentru seriozitate și pentru calitatea pieselor.

Mai simplu este să îți comanzi piesele on-line, dar și în acest caz, trebuie să fii foarte atent pe ce site plasezi comanda. Dacă ai găsit o ofertă atractivă pe un site mai puțin cunoscut, caută mai multe referințe despre acesta, pentru a te convinge de seriozitatea vânzătorilor. Poți găsi astfel de amănunte în discuțiile de pe forumuri, pe grupurile de Facebook sau citind recenziile clienților. De asemenea, foarte important este ca pe site să existe și date de contact reale, prin intermediul căruia să poți lua legătura cu administratorii.

Pentru a evita surprizele neplăcute te sfătuim să comanzi de pe site-uri consacrate așa cum este Rul Grup, unde poți găsi toată gama de piese de tractor și nu numai.

Nu cumpăra piese fără garanție

Nu doar achiziția pieselor de care ai nevoie este importantă ci, și suportul de care vei beneficia ulterior. Orice magazin care se respectă oferă o garanție pentru piesele livrate, iar aceasta se întinde de obicei pe durata unui an. Aceasta este o confirmare a calității pieselor, de aceea este recomandat să cumperi doar de la furnizorii care oferă garanție.

Odată ce ai cumpărat piesele de care ai nevoie, asigură-te că acestea sunt instalate corespunzător, iar dacă simți că ești depășit de problemele mecanice, ar fi mai bine să te adresezi unui service specializat. De asemenea, pentru a le prelungi cât mai mult durata de viață, nu uita de reviziile periodice, iar atunci când semnele de uzură sunt evidente, nu amâna înlocuirea lor.

Domenii: Agricultura

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!