Cum alegi soluția de cafea potrivită pentru birou?

Publicat pe 19 Ianuarie 2023
Cafeaua este un adevărat combustibil pentru angajatul de birou. Dimineața și/sau pe parcursul programului, simți nevoia unei cești de cafea care să-ți ridice nivelul de energie.

Cafeaua este un adevărat combustibil pentru angajatul de birou. Dimineața și/sau pe parcursul programului, simți nevoia unei cești de cafea care să-ți ridice nivelul de energie. Există multe soluții de cafea pentru birouri, unele simple, precum cafetierele clasice, și unele complexe, precum aparatele moderne, dotate cu tehnologie de ultimă generație.

În alegerea soluției de cafea potrivite pentru birou, trebuie să ții cont de preferințele și nevoile colegilor, dar și de caracteristicile fiecărui aparat care ajută la prepararea cafelei. În fond, scopul final este să asiguri diversitatea necesară de băuturi și o calitate ridicată a acestora. O cafea bună înseamnă angajați mai mulțumiți și mai motivați.

Cunoaște tipurile de aparate de cafea

Aparate pe bază de capsule

Capsulele de cafea sunt realizate din plastic sau aluminiu și conțin cafea măcinată, dozată cu acuratețe. Capsula are rolul de a păstra prospețimea și aroma cafelei pentru mult timp. Aparatele care funcționează pe bază de capsule de cafea sunt populare, de obicei, în locuințe, dar se potrivesc și în birourile cu număr mic de angajați. Avantajul capsulelor este că aroma se păstrează chiar și după o lungă perioadă de la achiziționare.

De asemenea, sunt perfect dozate, astfel că șansele de a obține cafeaua perfectă sunt mai mari. Ușurința în utilizare nu este de neglijat. Pui capsula, pornești aparatul și cafeaua este gata. Nu trebuie să cureți nimic, doar să arunci capsulele goale. Există multe sortimente de arome pentru aparatele care funcționează pe bază de capsule, de la cele intense la cele dulci și ușoare.

Aparate manuale

Aparatele manuale, cunoscute și ca semiautomate, se folosesc deseori în restaurante. Acestea îți permit să reglezi multe aspecte, ca presiunea, doza de cafea, temperatura apei, ș.a. Aparatele manuale necesită cunoștințe, de aceea, sunt preferatele specialiștilor numiți barista. Calitatea cafelei este foarte bună dacă persoana care o prepară se pricepe să „mânuiască“ aparatul. Însă, pentru birouri, se poate dovedi prea complicat. Oamenii vor o cafea bună rapid, fără să investească timp pentru a învăța sau pentru a-și îmbunătăți îndemânarea.

Aparate automate

Aparatele automate sunt populare în birouri pentru că nu trebuie să intervii în procesul de preparare al cafelei. Tu doar pui boabe, iar aparatul o râșnește și o pregătește în funcție de butonul selectat. Compartimentul de lapte este separat și trebuie alimentat și igienizat constant. În lipsa curățării corespunzătoare, poate apărea contaminarea cu bacterii. De obicei, băuturile disponibile sunt limitate. Poți alimenta aparatul cu un singur tip de cafea din care aparatul prepară toate sortimentele.

Aparate superautomate

Aparatele superautomate au numeroase funcții și pot produce diverse băuturi precum expresso tare, expresso slab, cappucino, flat white sau latte machiatto. Spre deosebire de celelalte tipuri de aparate, acestea au funcție de autocurățare, rezervor de apă de capacitate mare, un sistem de fierbere automat și alte funcții care permit realizarea unui număr mare de cafele într-un timp scurt. Pentru un birou, acest lucru este foarte important, în special dimineața și în pauze când cererea este mare.

Vorbește cu toți colegii despre soluțiile de cafea disponibile

Soluția aleasă pentru cafea trebuie să fie pe placul tuturor de aceea, este bine să te consulți cu toți colegii înainte de a alege aparatul potrivit. Cercetează piața și apoi prezintă caracteristicile fiecărei soluții echipei. Prezintă avantajele și dezavantajele și încurajează-i pe oameni să-ți adreseze întrebări.

Ține cont de cafeaua preferată

În alegerea cafelei preferate, trebuie să ții cont și de tipul și marca de cafea preferată. Dacă toți preferați capsulele de cafea produse de o anumită companie, evident că este bine să alegi un aparat de cafea care funcționează pe baza acestora. Dacă preferați cafeaua făcută direct din boabe, atunci aparatul automat este mai potrivit. Indiferent de soluția aleasă, cumpără mereu cafea de calitate.

Alegerea soluției potrivite pentru biroul tău este o responsabilitate importantă. Ține cont de recomandările noastre și alege aparatul de cafea care îi face fericiți pe toți colegii.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!