Cum alegi un birou calculator potrivit pentru nevoile tale?

Publicat pe 25 Martie 2019
Indiferent daca lucrezi de acasa sau mergi la birou, fie pentru a te relaxa la un joc, seara, cel mai potrivit birou calculator te va ajuta sa iti optimizezi spatiul si sa ai pozitia corpului corecta in momentul in care folosesti computerul sau laptopul.

Cum alegi cea mai buna varianta de birou calculator?

Exista mai multe criterii in functie de care alegi cea mai potrivita varianta. Aici enumeram: modelul, dimensiunile, stilul, materialul din care este fabricat etc. Specialistii prezinta o serie de aspecte pe care sa le ai in vedere inainte de a achizitiona un birou calculator. Astfel:

Tipul – in functie de tip poti alege un birou simplu in forma rectangulara, un birou de colt sau birou in forma de U. Biroul simplu in forma rectangulara il poti alege in momentul in care dispui de spatiu care sa iti permita sa il asezi in orice pozitie. Acesta poate sa aiba diferite dimensiuni, in functie de nevoile tale si poate sa fie conceput sa se sprijine pe podea sau sa fie suspendat in cazul in care nu dispui de prea mult spatiu. Biroul de colt poate avea laturile egale sau de diferite dimensiuni si poate sa fie montat intr-o singura pozitie. In cazul in care spatiul din camera nu este prea mare, un astfel de birou poate sa iti optimizeze locul. Forma poate sa fie rotunjita. Biroul in forma de U are, de obicei, dimensiuni mai mari ce se potrivesc birourilor pentru acasa, in cazul in care ai mai multa aparatura si lucrezi adesea de acasa;

Dimensiunile – cand vine vorba de acest aspect, oferta de pe piata este foarte variata si poti alege un birou calculator potrivit pentru tine la orice pret. Trebuie sa ai in vedere si inaltimea biroului, dimensiunea blatului si spatiul alocat picioarelor. Cand vine vorba de inaltimea biroului, pentru persoanele adulte, aceasta este cuprinsa intre 70-75 cm, astfel incat scaunul de birou sa aiba loc sub birou cu tot cu brate. Care este pozitia corecta in timpul lucrului la un birou calculator? Pozitia corespunzatoare este cu lipirea antebratului de birou in momentul in care tastezi, in timp ce picioarele trebuie sa poata atinge podeaua cu intraga talpa. La fel, tinand cont de aceste recomandari se va alege si inaltimea unui birou pentru copil. Anumite modele mai moderne iti ofera posibilitatea de a regla inaltimea, in timp ce anumite birouri de ultima generatie sunt prevazute cu anumite mecanisme ce pot sa regleze automat inaltimea printr-o telecomanda. Cand vine vorba de dimensiunea blatului, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta este suprafata utila a biroului. Blatul are doua componente, lungimea si latimea. Latimea se alege in asa fel incat distanta dintre ochi si monitor sa fie de aproximativ un brat. De asemenea, in spatele monitorului mai este nevoie de un spatiu pentru a se putea aerisi corespunzator monitorul. Lungimea blatului este aleasa in functie de spatiul de care dispui in camera. De asemenea, pe birou mai ai nevoie de spatiu si pentru o agenda, un suport de pixuri etc.

Unde gasesti   aici  un birou calculator corespunzator nevoilor tale? In magazinul online www.elvila.ro gasesti o gama variata de astfel de birouri de unde il poti alege pe cel mai potrivit. 


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →