Cum aplicam lacul pentru lemn? - Pasi de urmat si recomandari

Publicat pe 16 Februarie 2018
Cand luam hotararea de a reface piese din lemn masiv pe care le avem de ceva vreme, fie ca dorim sa le dam un aer proaspat fie ca dorim sa reconditionam o lada a bunicii, trebuie sa detinem cateva informatii elementare despre cel mai simplu si fundamental pas al acestui proces: indepartarea stratului vechi de vopsea.

Straturile vechi de lac sau de vopsea se pot indeparta prin trei metode: curatare chimica, sablare sau, cel mai la indemana atunci cand vrei sa faci singur asta, prin slefuire.

Daca discutam despre curatarea chimica discutam despre o actiune chimica asupra stratului de vopsea si nu una mecanica dupa cum veti afla din randurile de mai jos.

Pentru curatare chimica vom apela la solventi si produse pe baza de lac pentru lemn exterior mai putin agresivi, in comparatie cu produsele pe baza de acizi-derivati ai acidului clorhidric, soda caustica sau materiale decapante cu o agresivitate medie ce pot fi gasite in magazine de specialitate si care nu implica mari riscuri.

Ca si metoda de lucru, pasii sunt simpli

1. Substanta decapanta va fi aplicata cu o pensula si lasata sa actioneze - In functie de tipul ei, stabilim timpul de actiune.

Daca avem o substanta decapanta agresiva, vor fi necesare cateva minute. Daca substanta decapanta este lenta, va trebui lasata sa actioneze 10, 12 sau chiar mai multe ore.

Dupa ce stratul de vopsea a fost inmuiat, il putem indeparta cu spaclul sau cu o racleta;

2. Daca procedeul nu a avut succes de prima data, el se poate repeta de pana la trei ori - Slefuirea se realizeaza folosindu-se hartie abraziva grosiera, manual sau cu masina mecanica- ce poate fi mica, de mana sau industriala.

Fiecare tip de slefuire are avantaje si dezavantaje. Astfel, daca decidem sa facem slefuirea manual va fi necesar mai mult efort decat in cazul slefuirii cu masina.

Slefuirea manuala insa ne va permite sa ajungem mai usor in coltisoare ascunse, inguste, sculpturi, curburi sau in spatii in care masina de slefuit ne va limita accesul. Slefuirea cu masina se dovedeste foarte utila in situatia in care avem de slefuit suprafete plane si mari.

 Tot ca un dezavantaj al slefuirii mentionam consumul mare de materiale, deoarece va trebui sa inlocuim frecvent hartia abraziva, dar si efortul care trebuie depus in acest proces.

Sablarea este un procedeu utilizat pentru a da lemnului un aspect invechit, supus intemperiilor

3. Sablarea este tot o modalitate de curatare prin abraziune, doar ca pentru a intreprinde un astfel de proces vom avea nevoie de un pistol special cu care vom improsca granule abrazive, in special de nisip, pe suprafata lemnului – Sablarea este un tip de curatare in profunzime ce nu necesita un alt tip de slefuire ulterioara.

 Printre dezavantajele acestei metode mentionam necesitatea unui echipament special, dar si a unei persoane care sa detina cunostintele necesare pregatirii si sablarii suprafetelor in conditii optime.

O alta metoda, mult mai putin folosita insa, este indepartarea stratului vechi de vopsea cu ajutorul unei perii de sarma.

Dupa indepartarea corecta a straturilor vechi de vopsea, va asteptam pe ColorMagic.ro pentru a alege din gama noastra variata o noua experienta pentru mobilierul dvs.

Telefon: 0724 336 280

E-mail: office@colormagic.ro

Adresa: Str. Cartierului, nr. 16, Chitila, Ilfov

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!