Cum cauti adezivi pentru lemn? Afla totul despre clasele de incleiere!

Publicat pe 31 Mai 2019
Adezivii sunt produse utilizate intr-o varietate de proiecte. Ca sa alegi un adeziv bun pentru proiectul tau, nu este suficient sa urmaresti reclamele producatorilor si sa speri ca cel pe care l-ai ales isi va demonstra calitatile.

Este important sa dai importanta unor detalii semnificative, clasa de rezistenta la umiditate fiind unul dintre cele esentiale. Daca nu ai cunostinte in domeniu, nu ai mai fost in situatia de a cumpara  adezivi pentru  lemn si vrei sa te documentezi rapid, citeste acest articol si afla tot ce trebuie sa stii despre  adezivi lemn.

Rezistenta la umiditate se masoara in cifra de langa „D”: D1, D2, D3, D4

Daca nu ai mai cumparat niciodata un adeziv pentru incleierea lemnului, poate nu vei da importanta acelui „D” care vine insotit de o cifra. Ei bine, este o informatie extrem de importanta pentru alegerea ta, intrucat va influenta rezultatele pe care le vei obtine in urma aplicarii adezivului. Aceste clase, practic, fac parte dintr-un sistem universal prin care se comunica rezistenta la umiditate a adezivului. Modul in care adezivul ales se comporta la prezenta factorilor externi, cum ar fi umezeala, este un aspect esential. Asadar:

Adezivii din clasa D1 sunt folositi si recomandati pentru proiecte de tip interior, pentru lemn de esenta moale, in medii de aplicare unde umiditatea nu este deloc prezenta;

Adezivii din clasa D2 se pot utiliza si pentru lemn de esenta tare, care este expus la umiditate pe un timp extrem de limitat (maxim 3 ore, si nu mai mult de atat);

Clasa D3 a adezivilor este recomandata nu numai pentru proiecte interioare, dar si de tip exterior, pentru ca reuseste incleierea chiar si in conditii de umiditate pe timp indelungat. Conditia este ca lemnul sa fie protejat de aparitia intemperiilor (prin aplicarea unui lac sau a unei vopsele);

Clasa D4 a adezivilor este una superioara: se pot folosi aceste produse in medii unde umiditatea este ca la ea acasa, in proiecte de tip exterior sau de tip interior, cum ar fi in bai sau bucatarii.

Pentru ferestre, usi sau panouri din lemn masiv: ce tip de adeziv folosesti?

In astfel de proiecte, adezivii recomandati sunt cei care se inscriu in clasa de incleiere D3 sau D4, pentru ca stabilitatea si rezistenta la umiditate si condens sunt calitati necesare de bifat. La fel de important, insa, va fi si producatorul adezivului. Pentru rezultate exceptionale, specialistii recomanda gama profesionala de adezivi, un nume de referinta in aceasta privinta fiind KLEBCHEMIE GmbH. Aceasta companie germana iti recomanda cea mai buna incleiere pe care o poti obtine pentru a-ti duce la indeplinire planurile.

De unde cumperi un adeziv lemn KLEBCHEMIE GmbH?

Chiar daca vorbim despre o gama profesionala de produse, folosita in proiecte de amploare, chiar si de tip industrial, poti cumpara simplu si rapid un astfel de adeziv si pentru uz personal si proiecte mici. O poti face online, dintr-un magazin recomandat de numerosi cumparatori: Klebrom.ro. Acest mediu de achizitie respecta toate standardele de profesionalism si incredere pe care ti le-ai putea dori. Klebrom.ro are o indelungata traditie pe piata, din 1994 pana azi, facandu-se remarcat in piata produselor din domeniu. Daca vrei siguranta si garantia calitatii, atunci e cea mai buna varianta de unde poti cumpara.

Gasesti acel adeziv lemn de care ai nevoie pentru proiectul tau, la Klebrom.ro, garantat. Mai mult decat atat, comanzi online si produsele de calitate germana ajung direct la tine acasa, fara niciun alt efort.

Date de contact:

Telefon: 0268/ 411 367 sau 0265/ 328 230

Mobil: 0726/ 159 136 sau 0722/ 559 023

E-mail: office@klebrom.ro

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →