Cum funcționează un cămin de bătrâni?

Publicat pe 26 Ianuarie 2023
Dacă dorești să asiguri seniorilor dragi o bătrânețe cât mai liniștită, lipsită de stresul și oboseala pe care le poate implica rutina zilnică, ești cel mai probabil tentat să ai în vedere un cămin de bătrâni premium.

Dacă dorești să asiguri seniorilor dragi o bătrânețe cât mai liniștită, lipsită de stresul și oboseala pe care le poate implica rutina zilnică, ești cel mai probabil tentat să ai în vedere un cămin de bătrâni premium. Într-un astfel de centru, persoanele în vârstă beneficiază atât de condiții de cazare specifice unui hotel de cinci stele, cât și de îngrijiri medicale zilnice asigurate de un personal cu experiență și un nivel de asistență personalizat pentru nevoile lor.

Vrei să faci alegerea potrivită în cunoștință de cauză? Descoperă în cele ce urmează câteva detalii importante despre modul în care funcționează un cămin de bătrâni.

Fiecare zi începe în jurul orei șapte

Într-un azil de bătrâni premium din centrul Bucureștiului, precum căminul Affinity Triumf Residence, programul este bine stabilit pentru ca rezidenții să se bucure de tot confortul de care au nevoie și de toate activitățile care le fac plăcere sau care îi pot ajuta. De regulă, trezirea are loc în jurul orei șapte fiind urmată de un timp dedicat igienei personale.

Deoarece fiecare cameră este dotată cu baie proprie într-un astfel de cămin de bătrâni, seniorul va beneficia de toată intimitatea dorită. În plus, în funcție de starea de sănătate, va primi tot ajutorul de care are nevoie. În cazul persoanelor diagnosticate cu incontinență urinară, se va asigura schimbarea scutecelor de fiecare dată când este necesar.

Orele de masă sunt respectate zilnic

Un cămin de bătrâni din București care oferă servicii premium dispune în incintă inclusiv de o bucătărie complet utilată. Din acest motiv, programul de masă poate fi respectat cu ușurință, mâncărurile calde incluse în meniu fiind întotdeauna servite la temperatura potrivită. În principal, există trei mese ale zilei și două gustări. Acestea pot fi personalizate, atunci când este cazul, în funcție de recomandările medicale și sub îndrumarea unui nutriționist cu experiență.

Persoanele care nu se pot deplasa în sala de mese special amenajată vor fi servite la pat. Totodată, în cazul în care problemele medicale implică necesitatea hrănirii prin intermediul unui tub, personalul specializat se va ocupa de acest aspect la orele și în condițiile stabilite.

Serviciile medicale asigurate sunt diverse

De regulă, după servirea micului dejun, va fi realizat controlul medical zilnic care presupune măsurarea semnelor vitale precum tensiunea arterială, dar și a glicemiei. Dacă este cazul, personalul cu pregătire medicală prezent 24/7 va supraveghea inclusiv administrarea medicației recomandate în dozajul corect. Acest lucru este deosebit de important în cazul vârstnicilor cu probleme de sănătate cronice, inclusiv pierderi de memorie.

În funcție de necesități, pot fi organizate și anumite consultații de specialitate. Totodată, pentru a încuraja un stil de viață sănătos și a preveni pierderea masei musculare, un cămin de bătrâni premium pune la dispoziție și ședințe individuale de masaj sau kinetoterapie. Uneori este posibilă și practicarea anumitor exerciții în grup.

Sunt incluse activități sociale și de recreere

Un azil de bătrâni care pune pe primul loc bunăstarea seniorilor organizează inclusiv anumite activități sociale și de recreere. Poate fi vorba de jocuri de cărți și table, citirea unei cărți, plimbări prin spațiile exterioare disponibile sau pur și simplu conversații plăcute cu alți seniori. După-amiaza, aceste activități sunt urmate de un program de odihnă și câteva ore care pot fi organizate după bunul plac al vârstnicului.

De multe ori sunt incluse și anumite terapii de stimulare cognitivă și senzorială care sunt esențiale mai ales în cazul seniorilor care se confruntă cu afecțiuni precum boala Alzheimer sau demența senilă. Pot avea atât un rol de prevenție, cât și de ameliorare.

Un cămin de bătrâni care oferă servicii de îngrijire premium funcționează după un program bine stabilit. Totodată, ține cont de fiecare nevoie a seniorului drag: de la detaliile legate de rutina zilnică la serviciile medicale complete, terapiile cognitive și activitățile de socializare care pot evita izolarea vârstnicului și asigura un mediu liniștit.

Domenii: Pensii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!