Cum funcționează ochelarii de soare și de ce nu trebuie să îți cumperi unii ieftini?

Publicat pe 12 Martie 2020
Purtăm ochelarii de soare pentru că sunt la modă și ne completează perfect ținuta sau îi folosim pentru a ne proteja ochii de razele ultraviolete, extrem de dăunătoare? Indiferent care ar fi răspunsul fiecăruia, e necesar ca aceștia să fie de calitate.

Materialul din care sunt confecționați ochelarii de soare, protecția UV a lentilei și filtrul solar reprezintă principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când îi alegi. O pereche de ochelari de soare ieftini pot avea efecte dăunătoare, pot obosi excesiv ochii și crea senzația de disconfort total.

Așadar, pe lângă aspectul estetic, alegerea ochelarilor ideali se face și după criterii de sănătate. Investește în unii de calitate, care să întrunească toate caracteristicile pomenite și abia apoi te poți gândi și la culoarea lor și dacă rama se potrivește fizionomiei feței tale. Asigură-te că sunt polarizați și că au filtre UV. Îți poți căuta modelul preferat într-o varietate de ochelari de soare de pe lentiamo.ro.

Găsești, mai jos, câteva dintre motivele principale pentru care merită să investești în ochelarii de soare:

Protecție împotriva radiațiilor UV și a luminii puternice

Lentilele dintr-un plastic simplu, colorat, nu îți vor oferi protecție solară, ci doar vor întuneca ușor privirea de ansamblu atunci când ieși din casă, pe timpul zilei. Unul dintre principalele roluri pe care ochelarii de soare îl au este să protejeze ochii împotriva radiațiilor UV, astfel încât văzul să nu fie afectat și să nu simți disconfortul unor ochi obosiți. Verifică aceste aspecte înainte de a cumpăra!

Lentilele fără protecție dilată pupila

Senzația de ochi obosiți și de durere de cap apare atunci când porți o pereche de ochelari care nu sunt de calitate. În loc să obții efectul dorit, acela de a putea avea fața relaxată atunci când ieși din casă și este soare puternic, zăpadă orbitoare sau pur și simplu lumină a zilei, vei resimți disconfort. Explicația este simplă. Fără filtru solar și protecție UV, pupila se va dilata atunci când folosești ochelarii cu lentile simple, din plastic.

Ochelarii de soare cu dioptrii

Și persoanele care poartă ochelari de vedere pot folosi acest accesoriu, însă e nevoie de o atenție mult mai sporită în achiziționarea acestora. Există varianta ochelarilor de soare cu lentile cu dioptrii, recomandați de medicul oftalmolog, în urma unui control amănunțit. Cele heliomate, care își închid sau deschid culoarea în funcție de intensitatea luminii, sunt cele mai populare pentru persoanele cu dioptrii. Este contraindicat să porți ochelari de soare normali peste ochelarii de vedere, singura variantă fiind cea cu lentile aplicabile în rama ochelarilor de vedere. Atenție, însă, acesta este un caz special și totul se va face după un consult de specialitate și doar la recomandarea doctorului. Nu cumpăra ochelari de soare cu dioptrii din comerț, chiar dacă sunt mai ieftini, îți pot provoca disconfort major.

Bani puțini, calitate îndoielnică

Investește în ochelari de soare de calitate, chiar dacă ești tentat să aloci un buget mai mic pe varietatea largă de modele existente de piață. Alege o pereche versatilă, potrivită stilului tău vestimentar și personalității tale. Pe termen lung vei vedea că investiția a fost una corectă și benefică pentru confortul tău, mai ales că ochelarii de soare sunt indicați a fi purtați în toate anotimpurile, nu doar vara.

Razele ultraviolete sunt prezente pe tot parcursul anului, sunt nocive pentru ochi și pot determina probleme grave, îndeosebi atunci când există un timp mare de expunere. Concret, dacă petreci foarte mult timp în aer liber este obligatoriu să-ți protejezi corespunzător ochii de UV. În caz contrar, riști să te alegi cu afecțiuni ale corneei, principala afectată, cu ochi care lăcrimează permanent, cu roșeață și chiar cu senzația de nisip.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →