Cum gasiti cel mai bun curs valutar

Publicat pe 10 Martie 2019
Multi dintre noi avem un credit in euro si avem nevoie sa gasim cel mai avantajos curs euro / leu pentru momentul cand vine scadenta si trebuie sa platim rata la banca.

Cursul oferit de banci este diferit de acel curs valutar publicat de BNR, care este un curs mediu. Diferenta dintre cursul de vanzare si cursul de cumparare se numeste spread si cu cat spread-ul este mai mare, cu atat profitul este mai mare pentru unitatea care realizeaza operatiunea de schimb valutar.

Ideal este ca atunci cand cumparati valuta, in cazul de fata euro, sa gasiti un curs apropiat de cursul interbancar. Dar daca nu schimbati sume mari de bani, banca nu o sa va ofere un curs apropiat de cel interbancar.

1. Cel mai bun curs valutar il puteti obtine daca folositi serviciile unei banci digitale sau platforme fintech asa cum este Revolut sau Monese care sa ofere un curs de schimb foarte apropiat de cel interbancar indiferent de suma schimbata. 

2. Daca nu ai incredere sau nu te pricepi in solutiile digitale oferite prin intermediul aplicatiilor mobile, poti apela la casele de schimb valutar ale bancilor. Bancile actualizeaza cursul valutar vanzare/cumparare de mai multe ori pe parcusul unei zile in functie de fluctuatiile pietei valutare. Pe site-ul https://www.curs-valutar-bnr.ro/cel-mai-bun-curs-valutar gasiti cel mai bun curs oferit de banci, actualizat la interval de 10-15 minute, de la peste 23 de banci din Romania, atat pentru euro si dolar cat si pentru lira sterlina si francul elvetian.

3. Puteti apela la o casa de schimb valutar, care de multe ori ofera un curs mai avantajos decat bancile. Atentie, sa urmariti sa aiba comision 0!

Daca ati optat pentru varianta 1, puteti transfera euro cumparati din aplicatie, direct in contul bancar din care este alimentata rata dvs., fara comision (cel putin in cazul Revolut).

Daca optati pentru varianta 2 si 3 trebuie sa depuneti monetarul fizic la banca unde aveti rata la banca.

Pana cand Romania va trece la euro (ultima data inaintata fiind 2024), nu putem ignora evolutia cursului valutar care ne afecteaza ratele la banca si puterea de cumparare, in conditiile in care tara noastra importa mai mult decat produce.


CIUCA D.G. VALERIU PFA

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!