Cum identifici o piesă de mobilier de calitate

Publicat pe 21 Aprilie 2021
Amenajările interioare sunt importante atât la nivel de amenajare a constructivă a structurii camerelor, cât și prin alegerea şi încadrarea potrivită a pieselor de mobilier din acestea. Cu toate acestea, nu orice piesă de mobilier poate fi considerată potrivită pentru stilul de amenajare ales, iar acest aspect ne conduce către o selecţionare atentă a materialelor din care sunt construite piesele de mobilier, a formelor şi a nuanţelor potrivite. Opţiunile nelimitate de pe piaţă vin să acopere preferinţe variate, plasarea ideilor în practică urmărind, în primul rând, să acopere necesităţile fără o umplere disproporţionată a spaţiului. Iată care sunt cele mai importante caracteristici de luat în calcul pentru a alege o piesă de mobilier de calitate.

Acordă atenție caracteristicilor piesei de mobilier

Un spaţiu ergonomic urmăreşte alegerea pieselor de mobilier pentru fiecare cameră în parte. Aspectul şi funcţionalitatea sunt caracteristici importante ale mobilierului. Materialul mobilierului poate avea sensibilitate pentru anumiţi factori, cum ar fi umiditatea sau aburul, astfel încât trebuie să luăm în calcul aceste aspecte care pot degrada cu uşurinţă o piesă de mobilier direct expusă. Pe piaţă sunt disponibile numeroase modele de mobilă de bucătărie, însă tu va trebui să le alegi doar pe cele care se integrează cât mai bine în bucătăria ta şi care corespund, desigur, designului dorit.

Verifică aspectele ce ţin de calitatea mobilei

Asamblarea componentelor pieselor de mobilier ar trebui să urmărească un mod eficient de îmbinare şi o mare precizie. Finisajele mobilei oferă o imagine de ansamblu, care ar trebui verificată cu atenţie pentru a identifica dacă piesa de mobilier este îmbinată calitativ, fără a prezenta urme de zgârieturi, spaţii inestetice rămase între îmbinări, zone de îmbinare instabile şi culoare neuniformă. De asemenea, sistemul de glisare al uşilor, al sertarelor, picioarele şi îmbinările blaturilor în interior sau exterior necesită o cercetare amănunţită pentru a identifica dacă există sau nu probleme la nivelul acestora.

Un alt aspect care ţine de calitatea mobilei este gradul de silenţiozitate în manevrarea sertarelor şi a uşilor. Calitatea stă în cele mai mici detalii, deci cheltuielile cu o piesă de mobilier de calitate se resimt în tot ce ţine de atenţia şi îndemânarea care a fost produsă piesa. Sunt persoane pentru care calitatea înseamnă fiabilitate, în timp ce pentru alte persoane designul este caracteristica principală după care se alege un produs.

Caută cât mai multe informaţii disponibile despre produs

În procesul de triere a pieselor de mobilier, ţinem cont de aspectele de calitate particulare raportate la trăsături sau caracteristici, care ne interesează personal. Calitatea vizează rezistenţa în timp a produsului dată de materialul folosit, aspectul asamblării, transmiterea unui sentiment vizual pozitiv sau negativ, siguranţa în utilizare sau alte aspecte subiective, care ţin de fiecare cumpărător în parte. Astfel, informaţiile prezentate în descrierea produsului privitoare la materialul din care este confecţionat mobilierul, dimensiuni, tipuri de accesorii cum sunt balamalele, sistemele de prindere internă, tipuri de mânere, sunt cele care ajută de asemenea în procesul de alegere a unei piese de mobilier.

Garanţia aferentă produsului

Piesele de mobilier au un sistem de garanţie oferit de producător, care poate transmite informaţii subtile despre calitatea produsului. Garanţia este oferită pentru utilizarea corectă a produsului, în conformitate cu recomandările producătorului. Cu toate acestea, garanţia extinsă a unei piese de mobilier transmite faptul că producătorul are încredere în produsul oferit, dar și că l-a testat în prealabil, fiind potrivit pentru utilizator

Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte în funcţie de care poţi alege piesa de mobilier dorită. Tendinţele actuale în domeniul mobilierului se bazează pe o notă de rafinament distinsă dar și pe funcționalitate, fiecare produs având rolul de a capta atenţia, de a înfumuseța şi de a construi spaţii armonioase.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!