Cum ii ajuta pe antreprenorii romani sistemul de burse bilaterale

Publicat pe 20 Mai 2021
Situatia actuala ne demonstreaza inca o data ca afacerile au un grad de dependenta din ce in ce mai mare de schimbarile globale care provin din zone diverse cum ar fi cea geo-politica, economica, sociala – sanitara, tehnologica-digitala, sau de perturbarile aduse de acesti factori in lanturile de aprovizionare, piete si comportamentul consumatorilor.

Pentru a supravietui, a fi competitivi si a se dezvolta in aceste conditii, antreprenorii romani au nevoie de un sprijin complex care sa integreze cateva ingrediente cum ar fi:

  • Informatii si oportunitati de business internationale reale, actuale - actualizabile si aplicabile situatiei companiilor romanesti;
  • Contacte cu potentiali parteneri de afaceri potriviti nevoilor si solicitarilor concrete ale antreprenorilor;
  • Inspiratie in ceeace priveste noi modele de afaceri reale si care pot fi adaptate mediului de afaceri romanesc si nevoilor actuale create in piata si respectiv pliate pe apetitul finantatorilor;
  • Furnizori de servicii profesionale cu experienta in accesarea de piete si atragerea de investitori / parteneri;

Pentru a integra si pune la dispozitia antreprenorilor romani aceste resurse absolut necesare, Bursa Romana de Afaceri a dezvoltat in cooperare cu parteneri institutionali si privati din diverse tari, un sistem de Burse de Afaceri Bilaterale astfel incat companii romanesti din multiple domenii care doresc sa acceseze diverse piete sa poata beneficia de aceste resurse, in aceasta etapa – prin comunicare in mod video online urmand ca atunci cand contextul va permite sa se completeze si cu componenta offline, traditionala.

Bursa de Afaceri Romania-Spania

Pe data de 25 Mai 2021 Bursa Romana de Afaceri organizeaza in cooperare cu Biroul de Promovare Comerciala si Economica din cadrul Ambasadei Romaniei in Spania, lansarea Bursei de Afaceri Romania – Spania, prilej cu care pe langa prezentarea directiilor principale pe care se poate face business intre companii romanesti si spaniole, se va anunta si o prima asociere realizata in acest cadru de cooperare intre compania romaneasca Global Vision si cea spaniola Servico Movil in domeniul Solutiilor Inovative de Logistica Medicala si Management al Documentelor. Detalii aici: https://rbe.ro/bursa-de-afaceri-romania-spania/.

Lansarea Bursei de Afaceri Romania – Spania vine in contextul in care anul acesta se aniverseaza 140 ani de relatii diplomatice dintre Romania si Spania, comunitatea romaneasca in Spania este una foarte mare, iar potentialul de afaceri bilaterale este insuficient valorificat.

Bursa de Afaceri Romania-Cehia

In acelasi sens, o zi mai tarziu, pe data de 26 Mai 2021 va fi organizata Bursa de Afaceri Romania – Cehia. Evenimentul este organizat online in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe din Republica Ceha si cu Ambasada Republicii Cehe la Bucuresti. Va fi prezentat “Potentialul de cooperare economica bilaterala in domeniul aviatiei si al infrastructurii aeronautice” si va fi urmat de sesiuni de intalniri private video online B2B intre companii din domeniu. Detalii aici: https://rbe.ro/bursa-de-afaceri-romania-cehia/

Ce urmeaza?

In luna Iunie a acestui an va fi organizata Bursa de Afaceri Romania-Portugalia.

In toamna acestui an urmeaza lansarea burselor bilaterale de afaceri cu Statele Unite ale Americii, Suedia si Olanda iar in anul 2022 cele cu Israel, Franta, UK, Germania, Italia si Turcia.

Antreprenorii romani, managerii executivi si decidentii din departamentele de export si business development precum si alte persoane interesate in identificarea de piete de desfacere, promovare internationala, atragere de investitori si parteneri de afaceri, sunt invitati sa solicite online prin paginile burselor bilaterale mai sus mentionate sau prin platforma RBE Connect https://rbe.ro inscrierea in Bursele Bilaterale de Afaceri, in functie de interesele si sinergiile identificate cu oricare dintre tarile mai sus mentionate.

Dupa validarea contului in platforma, antreprenorii vor putea lista propuneri de afaceri adresate catre tarile de interes si comunica direct cu persoanele relevante sau cu proprietari ai altor listinguri – propuneri deja existente in platforma.

Ne propunem ca acest maraton de sesiuni de matchmaking international, organizate prin intermediul platformelor video online, pe care il demaram acum pentru facilitarea contactelor de afaceri B2B si pentru informarea antreprenorilor romani cu privire la oportunitati si noi modele de business aparute pe plan international, sa reprezinte o activitate pemanenta care sa dainuie peste ani.

Sistemul de burse bilaterale de afaceri este dezvoltat de catre Bursa Romana de Afaceri, sub umbrela programului Business Diplomacy si are ca obiectiv principal sprijinirea firmelor romanesti de a exporta, a-si gasi parteneri de afaceri si investitori si a identifica orice alte oportunitati de afaceri pe plan international. Este deasemenea o platforma de soft landing pentru companiile internationale interesate sa intre pe piata romaneasca.

***

BURSA ROMANA DE AFACERI este prima si cea mai complexa platforma de intermediere si consultanta in afaceri din Romania cu acces la piata internationala, parteneri de afaceri, investitori straini, oportunitati de afaceri, care faciliteaza internationalizarea companiilor romanesti, investitiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures in tara si strainatate, dezvoltarea, restructurarea afacerilor, vanzarea si cumpararea de afaceri la cheie. Intra in contact cu noi: +4 0212665677 ; confidential@rbe.ro


Bursa Romana de Afaceri S.A.

BURSA ROMANA DE AFACERI este prima si cea mai complexa platforma de intermediere si consultanta in afaceri din Romania cu acces la piata internationala, parteneri de afaceri, investitori straini,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!