Cum îți amenajezi baia în stil minimalist

Publicat pe 10 Februarie 2021
Minimalismul este un stil care numără tot mai mulţi adepţi doritori să se elibereze de lucrurile inutile care îi înconjoară. Mai mult decât o opţiune de design, este chiar o tendinţă de viaţă care încearcă să facă loc pentru ceea ce contează cu adevărat, în detrimentul surplusurilor superficiale.

Pentru o casă amenajată în stil minimalist baia nu are voie să facă excepţie. Iată câteva sfaturi pentru amenajarea băilor înguste cu maximă eficienţă.

Mobilierul

Într-o baie amenajată în stil minimalist mobilierul se rezumă strict la utilitate şi funcţionalitate. Masca de la chiuvetă este suficientă pentru a adăposti toate obiectele şi instrumentele de curăţat, în timp ce cosmeticele şi produsele de îngrijire trebuie să încapă în spaţiul de depozitare ascuns dincolo de oglindă. Pentru prosoapele pe care până mai ieri le stivuiai într-un colţ, foloseşte un corp separat, închis.

Calitate, nu cantitate

Acesta este principiul esenţial al stilului minimalist autentic. În locul multor obiecte de calitate îndoielnică, alege mai puţine, dar mai estetice, mai rezistente şi implicit mai frumoase. Chiar şi din punct de vedere economic situaţia se echilibrează atunci când alegi să investeşti mai rar, dar pentru obiecte de calitate, decât să risipeşti banii pentru înlocuirea produselor slabe. În camera de baie se aplică în alegerea sanitarelor, a corpurilor de mobilier, a textilelor şi chiar a materialelor de construcţii.

Scapă de surplus

Dacă vorbim de amenajarea băii de la 0, este simplu: nu intră acolo decât ce este absolut esenţial. În schimb, când te afli într-un proces de renovare, primul pas este să scoţi absolut totul din baie. Abia aşa vei vedea cât de multe lucruri inutile erau acolo şi de câte te poţi lipsi fără probleme. Dacă erai adeptul păstrării suvenirelor din hotelurile vizitate, renunţă la acest obicei! Dacă blatul chiuvetei sau al căzii erau pline de sortimente de produse de îngrijire, îndepărtează-le! Pe marginea chiuvetei sau a căzii de duş trebuie să rămână numai săpunul de faţă, şamponul şi gelul de corp, dacă se poate în câte un singur recipient. Alege un singur obiect de decor pe pereţi sau pe pardoseală şi transformă-l în protagonistul camerei. Astfel vei avea un loc eliberat de aglomeraţie şi obiecte inutile înşirate pe jos, pe pereţi sau pe sanitare.

Păstrează ordinea şi curăţenia

Într-un stil minimalist, amenajarea este doar începutul. Menţinerea ordinii şi a curăţeniei sunt continuarea firească şi esenţială. Aeriseşte zilnic spaţiul, curăţă frecvent suprafeţele şi foloseşte organizatoarele. Când ai mai puţine locuri şi obiecte de întreţinut, nu vei fi nevoit să-ţi rogi oaspeţii sosiţi pe neaşteptate să te aştepte câteva minute până te retragi în baie şi faci maraton de curăţenie. Gândeşte-te cât de bine te vei simţi dimineaţa, când îţi începi ziua într-un mediu curat, eliberat de dezordine.

Când vine vorba de amenajarea casei, minimalismul înseamnă degajarea spaţiului de tot ce este în exces: mobilier, accesorii, dezordine. Suprafeţele sunt păstrate curate şi ordonate, rafturile susţin doar ceea ce este absolut necesar, iar pereţii sunt liberi de lucrări artistice îngrămădite. Aspectul curat şi îngrijit pe care îl găseşti când intri în baie îţi oferă cele mai bune condiţii de relaxare şi revigorare. În special în apartamentele de bloc, camera de baie este de cele mai multe ori înghesuită în puţini metri pătraţi, aşadar un loc numai bun pentru a începe amenajarea în stil minimalist. De felul în care organizezi acest spaţiu va depinde atitudinea pe care o vei adopta atunci când ieşi din baie pentru începutul unei noi zile de lucru sau pentru o odihnă binemeritată.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!