Cum îți menții angajații motivați: 3 idei simple

Publicat pe 11 Mai 2020
O echipă motivată va avea o influență crucială asupra îndeplinirii oricărui obiectiv de business. Așadar, fiecare companie trebuie să găsească modalități eficiente de a se asigura ca angajații să rămână motivați, indiferent dacă lucrează de la birou sau de acasă.

Una dintre cele mai valoroase abilități pe care le ai ca manager al unei afaceri este capacitatea de a alege oamenii cu care vei colabora. Găsirea angajaților potriviți și formarea unei echipe unite duce la creșterea performanței și dezvoltarea companiei. Cu toate acestea, dacă nu reușești să-ți motivezi angajații, este posibil ca acest lucru să se reflecte în cifra de afaceri. Mai mult, business-ul va fi într-o stare constantă de haos.

Iată 3 idei simple de a-ți motiva echipa!

1. Leadership de sustinere

Leadership-ul este unul dintre factorii principali în motivarea angajaților. Leadership-ul de susținere presupune ca managerii să lucreze împreună cu angajații. Dacă ai încredere în angajați și le asculți părerile, aceștia vor fi mai concentrați asupra taskurilor. Mai mult decât atât, asta îi va determina să-și dezvolte noi aptitudini. Managerii trebuie să fie niște modele demne de urmat pentru echipa lor. Ei ar trebui să arate că sunt responsabili, atenți și empatici. 

Leadership-ul de susținere presupune ca așteptările managerului să influențeze modul în care angajații se vor vedea pe ei înșiși. Astfel, oamenii despre care crezi că este puțin probabil să reușească ar putea realmente eșua. Vestea bună este că atunci când ai încredere într-un angajat, acesta are șanse mari să reușească să rezolve taskurile delegate. 

2. Hidratare 

Asigură-te că angajații au la dispoziție suficientă apa pentru a se hidrata pe parcursul zilei. Poți comanda dozatoare de apă pentru companie pe care să le pui în birou, pentru ca echipa ta să aibă acces oricând la apă curată. O altă modalitate de a-ți încuraja angajații să se mențină hidratați este să le oferi recipiente de băut colorate, cu logo-ul companiei, ori chiar personalizate.

Este uimitor faptul că ceva atât de banal ca apa poate avea un efect atât de puternic asupra mediului de lucru. Menținerea angajaților hidratați nu numai că va îmbunătăți calitatea muncii, dar va avea și un efect pozitiv asupra vieții personale a acestora.

3. Recunoașterea meritelor și oferirea de recompense 

Dacă angajații sunt motivați, este foarte probabil ca și rezultatele lor să fie bune. Îti poți ajuta echipa prin crearea unui program de recompense de care fiecare membru se poate bucura dacă rezolva anumite sarcini ori dacă îți depășește așteptările. Asigură-te că anunță lansarea acestui program când toți angajații sunt de față - este recomandat să faci asta în cadrul unei ședințe generale, la care toată lumea este prezentă.  

O altă metodă care funcționează de minune este oferirea cadourilor din partea companiei cu ocazia sărbătorilor (Crăciun, Paste), a aniversărilor sau a altor evenimente importante. Un astfel de cadou îi va reaminti angajatului că firma ii recunoaște meritele și îl apreciază. Alege cu atenție aceste cadouri, astfel încât ele să fie pe placul echipei. 

Nu uita că a comunica eficient este o parte integrantă a oricărei relații profesionale. Comunică deschis și regulat cu angajații și spune-le care sunt așteptările tale în ceea ce-i privește. 

Domenii: HR

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!