Cum îți pregătești copilul pentru întoarcerea la școală? Top 5 sfaturi

Publicat pe 17 Iulie 2020
O realitate îngrijorătoare pentru părinții de pretutindeni este următoarea: întoarcerea la școală din acest an va fi mai dificilă decât în anii precedenți. În fond, copiii au experimentat învățământul la distanță pentru prima oară, iar perioadei de cursuri online i-a urmat vacanța.

Într-un astfel de climat, reacomodarea cu sălile de clasă riscă să fie dificilă; în plus, orele la distanță vin cu propriile probleme de obișnuință. Indiferent în ce fel se vor întoarce copiii la ore peste câteva luni, este necesar, în calitate de părinte, să-l pregătești pe școlarul tău pentru schimbarea de program. 

Cum poți face asta într-un mod cât mai eficient, pe care cel mic să nu-l considere abrupt? Noi am decis să facem un top al sfaturilor utile în acest scop - am hotărât să-l lăsăm la urmă pe cel dintâi ca importanță. 

5. Răsfoiți manualele împreună 

Manualele pentru noul an reprezintă întotdeauna un motiv de fascinație pentru elev. Ar trebui să-i cultivi fascinația, citind alături de el materia care urmează să-i fie predată. În plus, dacă va căpăta încă din vacanță câteva cunoștințe despre materia anului următor, va fi nerăbdător să răspundă în timpul orelor și să arate informațiile pe care le-a dobândit în avans. 

4. Căutați rechizite 

Pentru un copil, unul dintre cele mai interesante evenimente din perioada back to school este căutarea rechizitelor noi. Este foarte important ca el să te însoțească la cumpărături și să aibă un cuvânt de spus în alegerea accesoriilor și ustensilelor școlare. În acest mod, va vedea întoarcerea la școală drept o cale de a-și afirma identitatea în fața colegilor - va fi de-a dreptul nerăbdător să arate cum a reușit să se-nnoiască. 

3. Înscrie-l la un curs de vară 

Nu trebuie să fie un curs care să aibă legătură directă cu materia de la școală. Gândește-te la pasiunile copilului tău și înscrie-l la cursuri de scurtă durată pe o temă de interes pentru el: pictură, design, fotografie etc. În momentul de față, astfel de cursuri se desfășoară în general de la distanță; acest fapt, combinat cu durata redusă a prelegerilor, îl vor face să se reacomodeze unei situații de învățare, fără a crea însă o presiune prea mare. La absolvirea cursului, elevul își va fi dezvoltat niște noi capacități și va fi devenit mai pregătit pentru întoarcerea la lecțiile propriu-zise.

2. Ajută-l la temele de vacanță 

Temele de vacanță reprezintă o realitate cu care școlarilor le e greu să se împace. În momentele lor de repaus, există sarcini care arată că școala nu s-a terminat de tot. Iar ăsta e un lucru bun! Asistându-l în rezolvarea temelor, îi vei demonstra că nicio problemă nu e atât de dificilă pe cât părea la început și că are multe motive să fie mândru de capacitățile sale. Va fi cu siguranță însuflețit să se întoarcă la ore atunci când va vedea cu câtă ușurință reușește să rezolve sarcinile de lucru oferite de profesor la încheierea anului școlar. 

1. Folosește-te de materiale auxiliare 

Oricât de temute ar fi de către elev în primă fază, materialele auxiliare trebuie văzute ca niște puncte de sprijin. Culegerile, manualele alternative și cărțile cu sarcini de lucru sunt, în fond, căi de a pune în perspectivă materiile asimilate de-a lungul anului școlar. Îți recomandăm să cumperi pentru cel mic manuale auxiliare pentru școală cu câteva săptămâni înaintea începerii orelor și să-l rogi să rezolve câteva exerciții. Va fi uimit cât de facile devin lucrurile atunci când sunt privite din unghiul potrivit! În plus, aceste materiale asigură o pregătire continuă, peste medie - dacă-l interesează competițiile și olimpiadele școlare, atunci va avea nevoie de auxiliarele corespunzătoare. 

Așadar, întoarcerea la școală nu trebuie să fie anevoioasă sau înfricoșătoare. Dispunând de materialele potrivite, tranziția va fi la fel de lină ca și până acum. 

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!