Cum iți protejezi angajații: măsuri de siguranță la birou

Publicat pe 27 Mai 2021
Spațiile de birouri sunt în general considerate locuri sigure. Cu toate acestea, există o varietate de riscuri de securitate care trebuie luate în considerare în fiecare zi. Acestea includ amenințări interne și externe, amenințări legate de IT și amenințări împotriva incendiilor și siguranței vieții. Companiile lucrează adesea cu diverși furnizori pentru a oferi o combinație de sisteme de securitate. Acestea pot include sisteme de alarmă și control al accesului, supraveghere video, servicii de pază, protocoale de urgență și multe altele. Cu toate acestea, securitatea este cea mai eficientă atunci când este vorba de un efort de echipă. Acesta este motivul pentru care angajații joacă un rol important în aceste eforturi. Următoarele sunt câteva sfaturi pentru angajați pentru a-și spori securitatea personală, securitatea proprietății și securitatea activelor companiei.

AMENINȚĂRI EXTERNE

1. Furt și efracție

Nu lăsa persoanele necunoscute să urmeze angajații în intrări private sau încuiate - în încăperile biroului. Înclinarea noastră naturală este să fim politicoși și să deschidem ușa pentru persoana din spatele nostru. A nu face acest lucru poate fi incomod. Cu toate acestea, mergerea „în coadă” este una dintre cele mai comune metode folosite de hoții îmbrăcați profesional pentru a avea acces.

Fă cunoscut protocolul de securitate de birou. Asigură-te că angajații au o înțelegere de bază a protocolului de securitate de birou. Acordă atenție pentru a te asigura că sistemele funcționează corect. Fii conștient de ușile care sunt deschise sau deblocate. Observă dacă personalul de securitate nu se află acolo unde ar trebui să fie. Verifică dacă sistemele de securitate nu par să funcționeze corect. Angajații trebuie să anunțe imediat personalul de securitate dacă văd ceva neobișnuit.

2. Siguranța fizică

Sistemul de prietenii: Angajatul tău ar trebui să meargă cu o altă persoană când intră sau iese din birou, clădire sau garaj - în perioadele de trafic redus. Dacă clădirea are paznici, să se profite de prezența lor și să se anunțe când cineva vine sau pleacă.

Subordonații ar trebui să fie întotdeauna conștienți de împrejurimi. Dacă văd ceva suspect, să anunțe securitatea clădirii sau a biroului. Acestea ar putea include pachete suspecte sau nesupravegheate, persoane care se deplasează unde nu ar trebui să fie, persoane care încearcă să intre într-o zonă restricționată, persoane care dețin o armă sau un instrument periculos și multe altele.

AMENINȚĂRI INTERNE

3. Protecția bunurilor personale

O cantitate surprinzătoare de furturi de birouri este de fapt internă. Fiecare să păstreze geanta, portofelul și alte obiecte de valoare în afara locului de lucru, de preferință blocate într-un sertar.

4. Violența la locul de muncă

Ce este? Potrivit unei definiții, violența la locul de muncă este „orice act sau amenințare de violență fizică, hărțuire, intimidare sau alt comportament amenințător perturbator care apare la locul de muncă. Acesta variază de la amenințări și abuzuri verbale la agresiuni fizice și chiar omucidere. Poate afecta și implica angajații, clienții, clienții și vizitatorii. ”

Ce este de făcut? Compania ta ar trebui să aibă o politică privind violența la locul de muncă. Fă cunoscută politica. Înțelege ce reprezintă violența! Ține angajații la curent, dacă este cazul, cu investigațiile și procesul de remediere.

5. Securitate IT

Protejează informațiile

Pentru fiecare angajat: asigurați-vă că toate echipamentele portabile, cum ar fi telefoanele, au parole de securitate. Asigurați-vă că parolele respectă instrucțiunile de siguranță corespunzătoare. Asigurați-vă că nu le memorați în locații ușor de găsit. Nu utilizați aceleași parole pentru mai multe locații. Contactați departamentul IT pentru sfaturi cu privire la protocolul corect de parolă.

Protejarea informațiilor sensibile: nu trimite niciodată informații sensibile altora prin e-mail. Utilizează un sistem securizat de transfer de fișiere care criptează informațiile și permite accesul numai de către un destinatar autorizat. Întreabă departamentul IT ce sistem să utilizezi dacă nu ești sigur.

Echipamente sigure

Pentru fiecare angajat:

Blochează computerul și dispozitivele când ieși din birou;

Raportează imediat despre orice echipament pierdut sau furat departamentului IT.

Evită phishingul și alte escrocherii

Toți angajații trebuie să știe: dacă primiți un e-mail care arată neobișnuit, chiar dacă pare a fi un e-mail intern trimis de un alt angajat, consultați expeditorul înainte de a deschide atașamentele. Dacă nu sunteți siguri, accesați site-ul web al companiei, în loc să faceți clic pe un link din e-mail.

Escrocherii telefonice: escrocheriile pot fi comise și prin telefon. Nu oferiți niciodată informații confidențiale personale sau de companie prin telefon unui apelant necunoscut.

6. Siguranța împotriva incendiilor și a vieții

Ar trebui să te asiguri că angajații tăi:

  • Cunosc procedurile de evacuare și pregătire de urgență;
  • Cunosc punctele de ieșire de urgență.

Sunt familiarizați cu locul în care se află echipamentele de securitate împotriva incendiilor, cum ar fi extinctoarele în toate spațiile companiei.

Dacă ai spații sau camere speciale de protejare a echipamentelor sau a altor bunuri cu valoare însemnată, ai nevoie de protecția acestor spații cu uși anti-foc. De asemenea, lucru poate neglijat uneori dar la fel de important, ai nevoie și de accesorii pentru uși rezistente la foc, ceea ce-ți va sigura abia atunci o protecție sporită împotriva evenimentelor nedorite cum sunt incendiile.

Precauții pentru evitarea incendiilor:

Trebuie evitate supraîncărcarea prizelor sau a benzilor. Asigură-te că angajații deconectează echipamentul neesențial la sfârșitul zilei;

Angajații păstrează spațiul de lucru liber de resturi și dezordine.

Nu există „glonț de argint” care să te asigure că firma ta este sigură. Prin urmare, securitatea ar trebui privită ca fiind responsabilitatea tuturor. Cel mai bun pariu pentru reducerea riscurilor este să ai un plan bine comunicat care implică toate părțile interesate, inclusiv managementul companiei, personalul de securitate, personalul IT și toți angajații tăi.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!