Cum liniștim copilul cu tantrum

Publicat pe 30 Iulie 2020
Crizele de tantrum pot fi foarte frustrante pentru orice părinte. În acest articol, explicăm cum se manifestă accesele de furie, care sunt posibilele cauze ale unui asemenea episod și prezentăm câteva metode de a liniști copilul.

De ce apare tantrum-ul și cum se manifestă?

Crizele de tantrum se poate manifesta prin plâns, țipete, lovituri și chiar ținerea respirației. Acestea sunt la fel de frecvente la băieți și fete și apar, de obicei, atunci când cel mic are între 1 și 3 ani. Unii copii pot avea accese de furie dese, în timp ce alții rareori. Este important ca părinții să știe că tantrum-urile sunt o parte normală a dezvoltării celor mici. Prin aceste episoade, copiii își arată supărarea și frustrarea.

Tantrum-urile pot apărea atunci când celor mici le este foame, sunt obosiți sau se simt inconfortabil. Copiii pot avea o criză de acest fel din cauză că nu au primit ce și-au dorit (precum o jucărie) sau nu au făcut ce au vrut. Controlul frustrării este o abilitate pe care cei mici o capătă în timp.

Episoadele de tantrum se întâmplă cel mai des până în momentul în care cei mici încep să vorbească. Frustrarea că nu pot exprima prin cuvinte ceea ce vor sau simt, că nu pot să ceară un obiect de care au nevoie sau să-și exprime dorința de a petrece timp cu părinții poate duce, de asemenea, la apariția tantrumul-ui. Pe măsură ce abilitățile lingvistice ale copilului se dezvoltă, aceste crize se răresc.

Cei mici își doresc să dețină controlul asupra mediului lor și să fie independenți - ceea ce nu este posibil. Copilul poate crede că este capabil să facă anumite lucruri sau că anumite favoruri i se cuvin. Atunci când descoperă că situația nu stă chiar așa, aceștia pot avea un acces de furie.

Metode de a liniști copilul cu tantrum

În timpul tantrumului, este esențial să-ți păstrezi calmul. Propria frustrare sau stare de nervozitate poate complica situația. Amintește-ți că sarcina ta ca părinte este să-ți ajuți copilul să se calmeze. Așadar, tu ești cel care trebuie să fie în primul rând calm.

Metodele de a liniști un acces de furie diferă în funcție de cauza tantrum-ului. Atunci când cel mic este obosit sau flămând, rezolvarea constă într-un pui de somn sau o gustare. În alte cazuri, cel mai bine este să-i distragi copilului atenția; de exemplu, puteți desena sau colora ceva împreună folosind un set de carioci pentru activități creative.

Există și situații când cel mic vrea musai atenția părinților sau insistă să facă ceva ce nu îi este permis; soluția este să ignori astfel de crize. Fără să-i dai copilului prea multe explicații, treci la următoarea activitate pe care o aveai în plan. Atunci când cel mic refuză să facă ceva, iar tantrum-ul apare din cauză că l-ai rugat să facă acel lucru, ignoră accesul de furie, iar când lucrurile s-au calmat, asigură-te că cel mic te ascultă și face ce îl rugaseși inițial.

Copiii care sunt în pericol să se rănească pe ei sau să rănească alte persoane în timpul unui tantrum trebuie duși într-un loc sigur și liniștiți pentru a se calma. Această metodă poate fi aplicată și tantrum-urilor făcute în public.

Atunci când cel mic are tantrum-uri, gândește-te că aceasta este o perioada trecătoare și că ai la dispoziție numeroase metode de a trece mai ușor peste ea.

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!