Cum ne alegem ochelarii de vedere în funcție de forma feței

Publicat pe 16 Martie 2021
Uneori, alegerea unor ochelari de vedere potriviți poate fi o adevărată provocare, mai ales când există pe piață atât de multe modele, din care putem alege. Rame rotunde sau pătrate, ochelari de tip aviator sau cat-eye, rame metalice sau colorate? Cu atâtea opțiuni, chiar nu știm ce să alegem în unele situații. Însă, specialiștii ne recomandă să ne alegem ochelarii de vedere în funcție de fizionomia feței, astfel încât model ales să ne pună în evidență trăsăturile. Iar pentru a știi ce rame ți se potrivesc în funcție de forma feței, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi.

Fața rotundă

În general, o față rotundă are o formă simetrică, deoarece fruntea și obrajii au aproximativ aceeași lățime, iar bărbia este rotunjită. De asemenea, obrajii par plați, la fel și fruntea. Așa că ochelarii pe care îi vei alege ar trebui să creeze impresia unei fețe mai alungite și mai înguste. Iar cei ideali sunt cei cu ramele dreptunghiulare, subțiri și discrete.

Fața ovală

Persoanele cu o față ovală se pot considera extrem de norocoase, deoarece pot purta aproape orice tip de ochelari, însă, este necesar ca lățimea ramelor acestora să nu depășească linia exterioară a tâmplelor și a pomeților. Acest contur facial are trăsături blânde, o frunte mică, maxilarul ușor rotunjit și pomeții frumos conturați. Așa că dacă forma feței tale este ovală, poți purta atât ochelari cu rame pătrate, cât și ochelari cu rame rotunde sau de tip cat-eye.

Fața pătrată

În cazul în care forma feței este pătrată, fruntea, pomeții și linia maxilarului au aproximativ aceeași lățime. Așa că persoanele care au un asemenea format al feței ar trebui să opteze pentru ochelari cu rame ovale, cum ar fi cele în stil aviator. În general, ochelarii cu rame subțiri sunt potriviți pentru fețele colțuroase, deoarece oferă un aspect mult mai delicat întregului chip. Iar dacă îți dorești o pereche de ochelari cu lentile mai mari, ar trebui să optezi pentru rame de culoare deschisă. Încearcă să eviți ramele cu colțuri drepte și să alegi mereu rame rotunjite, cu lentile ovale sau circulare.

Fața alungită

O față alungită are o frunte îngustă, obraji lați și o bărbie îngustă, ușor rotunjită. Așa că cei mai potriviți ochelari pentru acest tip de față sunt cei care au lentilele rotunjite sau pătrate și ramele cu partea superioară groasă. De asemenea, pentru fețele alungite ar trebui luate în considerare și ramele fără contur și curbate, sau ramele proeminente, cât și ramele care acoperă complet rădăcina nasului și tâmplele. În general, ramele proeminente fac o față longitudinală să pară mai scurtă, iar lentilele mai mari vor compensa, de asemenea, trăsăturile faciale alungite.

Față triunghiulară

O față triunghiulară se definește printr-o frunte lată, pomeți proeminenți și o bărbie ascuțită. Iar la acest contur de față se potrivesc ramele mai puțin ostentative, dar și ramele întregi, subțiri, sau cele de tip cat-eye. Însă, pentru o față triunghiulară sunt potriviți, de obicei, ochelarii cu lentile pătrate, care să creeze un contrast reușit.

Fața diamant

Fețele în formă de diamant sunt mai rar întâlnite, însă, acestea se caracterizează prin pomeți lați și foarte bine definiți, o frunte îngustă și o bărbie ascutiță. Așa că pentru persoanele care au o astfel de formă a feței, cele mai potrivite sunt ramele de ochelari ovale, dar și cele pătrate cu colțurile rotunjite. În schimb, ar trebui evitate ramele mari, sau ramele dreptunghiulare în culorii vii, deoarece acestea nu vor evidenția deloc trăsăturile feței.

Fața inimă

De multe ori, fața în formă de inimă este catalogată ca fiind o față de tip triunghiular. Însă, caracteristicile sale principale sunt obrajii subțiri și moi, și tâmplele late și puternice. Așa că pentru un astfel de contur al feței sunt ideale ramele subțiri, rotunde sau pătrate. În schimb, ar trebui evitați ochelarii mari, deoarece aceștia vor da impresia că partea superioară a feței este mult mai lată, iar bărbia mult mai subțire.

Așadar, dacă vei ține cont de indicațiile pe care ți le-am oferit, vei știi cum să îți alegi mult mai ușor o pereche de ochelari de vedere potriviți fizionomiei tale. Iar pentru a nu da greș, încearcă virtual try-on pentru ochelari, o tehnologie care îți permite „să probezi” ramele de ochelari, chiar de acasă, din fața calculatorului.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!