Cum ne apărăm de urși? Ne explică Prof. Sabin Cornoiu, Președinte Salvamond România

Publicat pe 9 Iulie 2021
Român atacat de urs. Copil rănit grav după ce a fost atacat de urs. Acestea sunt doar 2 dintre titlurile care au ținut prima pagină a ziarelor ziele trecute. Atacurile urșilor sunt din ce în ce mai dese, iar autoritățile sunt într-o permanentă alertă. Ce este de făcut? Cum ne apărăm de urși?

Prof. Sabin Cornoiu, Președinte Salvamond România, a acceptat să vorbească despre acest subiect în direct în emisiunea „Dimineți cu Georgia" de la Metropola TV.

„Încercăm să venim în sprijinul turiștilor și să facem o evidență a locurilor în care urșii își fac simțită prezența. De aceea este foarte important ca cetățeni să apeleze la Dispeceratul Național Salvamond. Aici poate să solicite toate informațiile de care au nevoie. Tot prin intermediul dispeceratului, noi vom oferi toate aceste locații despre care vorbeam mai devreme.", explică specialistul.

În ultima vreme comportamentul urșilor este evident schimbat. Aceștia coboară mult mai des în comunitățile localziate la poalele munților pentru că-și găsesc mult mai ușor mâncare în curțile oamenilor. Din acest motiv, însă, ei au devenit și un real pericol pentru comunitățile în care trăiesc.

Domenii: New Media

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!